Foto: Guliver

Neobična reakcija Zelenskog na pitanje stoji li Ukrajina iza napada u Moskvi i strahuje li od Putina

Autor: Dnevno.hr

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski neobično je reagirao na pitanje novinara o umiješanosti Ukrajine u teroristički napad u Moskvi.

Kada ga je novinar u intervjuu za Si-Bi-Es upitao za navode da Ukrajina stoji iza terorista koji su upali u koncertnu salu i počinili masakr, Zelenski se osmjehnuo.

“Koliko ste zabrinuti zbog reakcije predsjednika Vladimira Putina na teroristički napad u blizini Moskve?”, upitao je novinar ukrajinskog predsjednika.

On mu je odgovorio ovako

“Hajde da shvatimo što se dogodilo. Hajde da razgovaramo o tome. Onda ćemo razumjeti da li će biti nešto s Putinove strane ili neće biti”, rekao je uz osmijeh Zelenski.




Podsjetimo, Rusija je u nedjelju spustila zastave na pola koplja radi dana žalosti nakon što su deseci ljudi ubijeni automatskim oružjem na koncertu rock glazbe u blizini Moskve, što predstavlja najsmrtonosniji napad u Rusiji u dva desetljeća.

Ovo je bend koji je trebao svirati prije masakra u Moksvi: Ukrajinci im zabranili koncert




Predsjednik Vladimir Putin je proglasio nacionalni dan žalosti nakon što se obvezao pronaći i kazniti sve odgovorne za napad, u kojem je poginulo 133 ljudi, uključujući troje djece, a ozlijeđeno je više od 150 osoba.

“Izražavam duboku, iskrenu sućut svima onima koji su izgubili svoje voljene”, rekao je Putin u obraćanju naciji u subotu, što je bio njegov prvi javni komentar napada. “Cijela zemlja i naš cijeli narod tuguje s vama”, dodao je.

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.