Foto: REUTERS/ Alexander Ermochenko/Guliver

‘MOLDAVIJA SE TREBA PRIPREMITI NA NAJGORE!’ Loše vijesti za Europu i Ukrajinu: ‘Nuklearna opasnost se smanjuje ako Putin postiže svoje ciljeve’

Autor: N.K

Vanjskopolitički analitičar Branimir Vidmarović gostovao je na N1 televiziji gdje je rekao kako se nažalost, Moldavija mora pripremiti na najgore.

Poručio je kako je rat u ušao u “beskompromisnu fazu”.

“Vidimo da se nova faza razlikuje od one prve koja je bila brža i imala je većih problema. Sada vidimo sporije, temeljitije, odmjerenije i sustavnije”, govori Vidmarović o djelovanju ruskih snaga.

Dodaje da je ovo “pravo lice ratovanja, a ona prva faza je bila prisila na pregovore, na forsirani kompromis. Ovo je beskompromisna varijanta.”

Vidmarović smatra kako su male šanse da Rusija osvoji Donbas do Dana pobjede 9. svibnja.

“Vidljivo je da se na taj dan neće ništa radikalno dogoditi jer teško da Rusija može sada ovom sporom taktikom opkoljivanja do 9. svibnja zzauzeti Donbas”, rekao je analitičar.

Međutim, Rusija bi tada mogla najaviti treću fazu i novo poglavlje rata.




Vjerujem da bi se Moldavija trebala apsolutno pripremiti na sve najgore što se može dogoditi. Bolje tako nego da se nešto iznenađujuće dogodi”, dodaje analitičar.

Komentirao je i prijetnje iz Rusije o mogućem korištenju nuklearnog oružja.

“Nuklearna opasnost se smanjuje ako Putin postiže svoje ciljeve, što je loše za Ukrajinu i Europu. Ako Putin gubi na terenu, onda se opasnost od očajnog poteza povećava”, istaknuo je Vidmarović.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.