Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar Grlić Radman ‘na izvoru rijeke Čikole’: ‘Nećete u Čavoglave, niste ni prije’

Autor: Dnevno.hr

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u četvrtak je na 10. sazivu 21. sjednice Hrvatskog sabora iznio Izvješće o provedbi deklaracije Hrvatskog sabora o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Podnositelj Izvješća je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Raspravu je proveo Odbor za Hrvatske izvan Republike Hrvatske, a vlada je dostavila mišljenje. U raspravi koja je trajala gotovo tri sata, pred nekoliko saborskih zastupnika, ministru su proturječili članovi oporbe.

Na koncu je Grlić-Radman, na prozivke da izvješće kasni, izjavio da je za to kriva oporba, za koju tvrdi da se bavi drugim temama, među ostalim i njegovim opozivom. Poručio im je, u HDZ-ovskom stilu, da im to neće uspjeti, da će premijer Andrej Plenković i HDZ ponovo pobijediti na ovogodišnjim parlamentarnim izborima i super izbornoj godini. Oporbi je također poručio da “neće u Čavoglave”” i da “nisu ni prije”.

Foto: Saborska TV

Svevremenski hit

Riječ je, dakako, o stihovima jedne od najpoznatijih pjesama Marka Perkovića Thompsona ‘Čavoglave’ koja je postala sinonimom za obranu od velikosrpske agresije devedesetih godina. Izvodi se na brojnim feštama i danas, a brojni istaknuti poznati su snimljeni kako je pjevaju. Zanimljivo, nekoliko puta su zabilježeni u izvođenju ovog svevremenskog hita i oni koji se navodno ne slažu s retorikom pjevača Marka Perkovića.

Najpoznatiji je sadašnji vođa oporbe i Šef SDP-a Peđa Grbin koji je snimljen kako vidno pod utjecajem alkohola pjeva stihove iz popularne pjesme.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.