Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Milanoviću porasla plaća: Evo koliko je Zoki uspio uštedjeti, a i njegovoj Sanji nije loše

Autor: Dnevno.hr

Na službenim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena je najnovija ažurirana imovinska kartica predsjednika Zorana Milanovića, zajedno s podacima o primanjima njegove supruge, prve dame Sanje Musić Milanović.

Prema najnovijim podacima, predsjednik Milanović mjesečno zarađuje 3587,79 eura neto, što je povećanje od 32,79 eura u odnosu na prethodnu godinu. Bruto plaća mu iznosi 5545,73 eura.

Njegova supruga, Sanja Musić Milanović, mjesečno zaradi oko 3679,49 eura od poslova u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i nastavnoj djelatnosti, što predstavlja povećanje od 217,01 eura u posljednjih godinu dana. Važno je napomenuti da primanja variraju na mjesečnoj razini te je naveden prosjek.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Niz nekretnina

Od 2016. godine, Milanović ima kredit u HPB-u od 92.905,97 eura, a mjesečno izdvaja 597,25 eura za otplatu. Rok vraćanja kredita je 360 mjeseci, uz kamatnu stopu od 4,40%. Što se tiče nekretnina, vlasnik je stana u Zagrebu od 127 m² čija je vrijednost procijenjena na 252.836,95 eura. Također posjeduje još sedam nekretnina u suvlasništvu i naslijeđenih od roditelja, uključujući stan, garažu i poljoprivredna zemljišta.

Branko Bačić postao djed! Rodila mu se unuka Julija

Milanović je i 100-postotni vlasnik tvrtke EuroAlba Advisory, koja je prenesena na fizičku osobu. Od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti uspio je uštedjeti 140.000 eura, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Također, nije ulagao u hrvatske vrijednosne papire ili trezorske zapise Ministarstva financija RH.




Nadalje, premijer Andrej Plenković također je podnio svoju novu imovinsku karticu, u kojoj je istaknuto da mu je plaća narasla za 67 eura u odnosu na prethodnu godinu. Mjesečna neto plaća iznosi 3.262,83 eura, odnosno 4.646,46 eura u bruto iznosu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.