Foto: Wikimedia Commons

IZETBEGOVIĆ SMIRUJE USPANIČENOG JANDROKOVIĆA: ‘Želimo da prijatelji Hrvati ostanu u BiH! Bez njih taj prostor bi ostao prazan’

Autor: Maja Štefanac

Bakir Izetbegović, predsjednik vodeće bošnjačke stranke SDA sve Hrvate iz BiH je nazvao braćom, iako je šef Sabora Gordan Jandroković izrazio svoju zabrinutost zbog njihovog položaja i iseljavanja.

“Neka bude gospodin Jandroković uvjeren da smo mi puno više zainteresirani da Hrvati ostanu u Bosni i Hercegovini nego on. BiH je itekako mnogo dala Hrvatskoj i mi bismo voljeli da ti procesi iseljavanja iz BiH prestanu, da naša braća, prijatelji Hrvati ostanu tu i mi ćemo činiti da sve to tako i bude”, rekao je Izetbegović u Mostaru.

Jandroković je jučer gostovao u podcastu Budnica iznijevši svoje mišljenje kako su Hrvati pod pritiskom bošnjačke politike.

‘Želimo da Hrvati ostanu”

“Želimo da Hrvati ondje ostanu. Odlaskom Hrvata iz BiH taj prostor bi ostao prazan. Tko bi u njega ulazio? Ne novi Hrvati nego neki drugi. Nama je vitalni nacionalni interes da Hrvati ostanu u BiH i budu jednakopravni konstitutivni narod”, rekao je Jandroković.

Izetbegović tvrdi trend odlazaka Hrvata iz BiH nije zabrinjavajući.

“Ja ne vidim da to ima neki zabrinjavajući trend. Ono što je tjeralo Hrvate iz BiH je bila jedna glupa nasilnička politika. I to je upravo ona koja je dolazila iz Zagreba prije 30-tak godina koja je tu pokušavala stvarati etničke čiste entitete, koja je sukobila Hrvate s njihovom braćom Bošnjacima”, dodao je šef SDA.

Vrijeme stabilnosti i mira

On je izrazio očekivanje da dolazi vrijeme ‘pomirenja i zajedničkog života u BiH’, a vlastima u Hrvatskoj je poručio da narod u BiH ostave na miru, piše N1.




“Vrijeme je da se jedni drugima okrenemo i da pravimo mir, stabilnost, da ne otvaramo te rane od prije 25, 30 godina i gradimo jednu normalnu građansku državu, europsku Bosnu i Hercegovinu”, istaknuo je Bakir Izetbegović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.