Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ivana Kekin nije ostala dužna Plenkoviću: ‘Sad se vidi zašto je Turudić postavljen na to mjesto’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Ivana Kekin iz Možemo je gostujući na N1 televiziji komentirala izjavu premijera Andreja Plenkovića da se na saznanja o Ivanu Turudiću trebalo reagirati još 2015. godine. “Premijer mi je djelovao manje kontrolirano nego što je to uobičajeno u svojim govorima. A njegovi odgovori kada dođe do Turudića prelaze sve granice onoga što bismo mogli nazvati pristojnim rezoniranjem, on sluđuje građane, pravi ih ludima”, kazala je dodajući da premijer tvrdi da i dalje nema problema.

“Ja želim da se nakon izbora, a želim da budu što prije, dogovorimo da u zemlji, koja je zemlja Europske unije, ne može biti glavni državni odvjetnik osoba koja na televiziji osam puta laže. Mislim da je to pravi put da krenemo u oporavak ove zemlje”, dodala je. Na pitanje hoće li izbori biti odgođeni do najduljeg mogućeg roka Kekin je odgovorila da je sve moguće.

“Toliko sam puta u Plenkovićevom mandatu čula od ljudi da su rekli nema šanse da se to dogodi, nema šanse da ga postave za glavnog državnog odvjetnika, a Plenković ne preza ni od čega. Sigurna sam da je u stanju staviti izbore usred ljeta, staviti ih u prvu nedjelju u kolovozu kako bi smanjio izlaznost i tako sebi povećao šansu”, objasnila je Kekin.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX, Plenković

Postavljen da bi štitio svoje dečke

Komentirala je i današnji upad Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u Ministarstvo kulture i medije povezane s Davorom Trupkovićem, nekadašnjim glavnim konzervatorom, te Krešimirom Račićem, načelnikom Sektora za financijske poslove, investicije, lokalni i područni (regionalni) razvoj koje se provjerava zbog sumnji u plaćanje napuhanih faktura Geodetskog fakulteta i tvrtki bliskih njegovim nekadašnjim čelnim ljudima za 3D skeniranje zgrada uništenih u potresu.

KEKIN OTVORILA DUŠU I NOVU ‘FRONTU’ Žestoko prozvala Mostovca: ‘Lažljivci i klevetnici zaslužuju da ih se takvima prozove’

“HDZ-ovci se s premijerom na čelu nadaju da građani ne prate ovo i ne koncentriraju se. Jednadžba je izrazito jednostavna, imamo izglasanog budućeg glavnog državnog odvjetnika koji je sam rekao da nam ne treba EPPO, koji je već pokazao da je slučajeve koje je DORH držao u ladicama izvukao na svjetlo dana gdje su se krali novci iz europskih fondova.




EPPO ulazi u Ministarstvo ministrice koju naziva suhim zlatom, a budući glavni državni odvjetnik je bio dio radne skupine koja je pisala lex AP koji će ubuduće spriječiti da ovakvi slučajevi dođu do očiju javnosti i to je ta jednadžba. Očito je da je Turudić postavljen kako bi štitio svoje dečke”, rekla je Ivana Kekin.




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.