Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

I Medved ‘zaboravio’ neke stvari u imovinskoj kartici: Evo što sve nije prijavio

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Nizu dužnosnika za koje je ovih dana otkriveno da u imovinske kartice nisu unijeli sve potrebne podatke, pridružio se i ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, Tomo Medved.

Kako otkriva Telegram, Medved u svoju imovinsku karticu nije unio suvlasništvo nad 15 nekretnina u katastarskoj općini Cetingrad kod Slunja.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Medved nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade

Riječ je o jedanaest oranica, dva pašnjaka i dvije livade u kojima ima suvlasničke udjele s ostalim članovima obitelji Medved – Ivanom, Miodragom, Markom i Antom.

Kako je vidljivo iz zemljišno-knjižnih izvadaka, Tomo Medved stekao je udjele u zemljištima još 14. lipnja 2021. godine, i to rješenjem o nasljeđivanju. Iako se radi o manjim udjelima, ministar ih je, prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, svejedno morao unijeti u imovinsku karticu.

‘Inati se, Slavonijo’ Pogledajte što je Domovinski pokret učinio za gospođu Anu

Ministarstvo: Napravio je previd

Iz njegova ministarstva su rekli da je došlo do zabune.




“Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je zbog svojih obveza napravio previd i ove godine nije izvršio nadopunu imovinske kartice”, odgovor je Ministarstva branitelja.




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.