Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

ŠTO SE DOGAĐA S PRICOM? Bandićevi prijatelji okrenuli su joj leđa, ne razgovara s puno ljudi, zabrinuta je zbog istrage!

Autor: Iva Međugorac

Isključila se s društvenih mreža, potpuno se povukla iz javnosti, komunicira s rijetkim prijateljima i sve ono što se o njoj piše posljednjih dana iznimno joj teško pada. Otkako je preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegova bliska suradnica Natalija Prica u javnosti je potpuno nevidljiva.

Iako se niz Bandićevih suradnika nakon gradonačelnikove iznenadne smrti nastojao pobrinuti za to da detalji njegova odlaska što diskretnije i što odmjerenije dospiju na naslovnice, klupko se razmotalo nevjerojatnom brzinom pa se saznalo da je upravo Prica bila ta koja je u noći kada je gradonačelnik doživio srčani udar panično nazivala njegove najbliže suradnike.

U stanu na Vrhovcu prvi se pojavio Bandićev prijatelj, doktor Gzim Redžepi, koji je Pricu ispratio iz stana u kojem je dočekao Hitnu pomoć, pokušavajući reanimirati gradonačelnika. S pokušajima oživljavanja nastavili su i u bolnici Sveti Duh, no povratka nije bilo. Te je noći Prica nezaustavljivo plakala. Plavuša koja je i inače vrlo blijede puti, izgledala je kao duh. Osim što nije mogla vjerovati da je provela zadnje trenutke s čovjekom koji joj je vjerovao do te mjere da ga je pratila u stopu, bila je svjesna da će se priča o njegovim posljednjim trenucima rasplesti u negativnom smjeru za nju osobno.

Takvu je sumnju potvrdilo i Državno odvjetništvo koje će postupati po kaznenoj prijavi i istražiti sve okolnosti Bandićeve smrti. Ključno pitanje kojim će se baviti, pitanje na koje i javnost traži odgovore, jest ono je li Bandiću na vrijeme pružena adekvatna pomoć, te bi li gradonačelnik bio živ da je Prica odmah pozvala Hitnu, a ne njegove suradnike, kako tvrde mediji.

Poziv s djevojačke

Isto tako će nadležne institucije uskoro morati utvrditi koliko ima istine u glasinama da su Bandić i Prica prije odlaska u stan u kojem ona živi otkako se razvela od Ivana Oreškog boravili u kafiću nasuprot Bandićevim fontanama. Pokojni gradonačelnik bio je prijatelj s vlasnikom tog objekta, u njega je imao toliko povjerenja da su navodno razgovarali i o najintimnijim stvarima.

S današnjim vrhom HDZ-a, odnosno premijerom Plenkovićem, Bandić je njegovao nešto profesionalniji odnos pa nisu zalazili po zagrebačkim kafićima i restoranima, a i za iznenadnu Bandićevu smrt premijer je doznao iz treće ruke. Kako doznajemo, uznemirena Prica te je noći kontaktirala vlasnicu stana, poznatu odvjetnicu Maju Cenić, sestru novinarke Dijane Čuljak i partnericu Bandićeva prijatelja, poznatog poduzetnika Sergeja Ivanovića. Cenić je u tim trenucima sa sestrom Dijanom bila na djevojačkoj večeri njihove prijateljice.

Nakon kratkog telefonskog razgovora u kojem je prijateljicu Pricu nastojala umiriti, navodno je stupila u kontakt s jednim političarom, bivšim šefom jedne stranke, otkrivajući mu da je Bandić preminuo. Ubrzo nakon toga taj političar naziva premijera Plenkovića, i govori mu što se dogodilo. Te iste noći, oko dva sata poslije ponoći, iz tog kruga poziv je primio i predsjednik Zoran Milanović, koji se nije javio. Tako se predsjednik ne bi trebao naći u istrazi o okolnostima Bandićeve smrti, a premijer možda i bi ako se bude pratio tijek poziva svih ljudi koji su znali što se dogodilo prije i za vrijeme dolaska Hitne pomoći. No dosta je teško da će do toga doći u Plenkovićevoj Hrvatskoj, jer bi šef policije trebao, osim premijera, istražiti i ulogu svojih prijatelja u tijeku poziva te večeri.




Gnusne laži o Prici

Od toga dana Prica više ne živi istim životom. Daleko od očiju javnosti razmišlja hoće li se i na koji način uopće vratiti na političku scenu na koju ju je Bandić uveo u velikom stilu. Upravo je ona uz njegov blagoslov trebala biti Zagrepčanka godine, no tu poziciju preuzela joj je doktorica Alemka Markotić.

Pricu to nije razočaralo, ali joj je još tada zasmetao kontekst u kojem se provlačila kroz medije. Za Bandićeva života bila je svjesna da joj se u medijima nastoji prilijepiti stigma ljubavnice, no ona na tu stigmu nikada nije pristajala. Zainteresiranom dijelu javnosti objasnila je da svoj posao obavlja ne mareći za radno vrijeme, baš se zato s njim u popodnevnim satima i pojavila u razgledavanju bundi.

Iako se kasnije tvrdilo da joj je gradonačelnik nakon medijskih napisa kupio još pet skupocjenih bundi, ona je tvrdila kako su njih dvoje jednostavno išli u posjet gradskim obrtnicima. S obrtnicima, točnije zlatarima, Prica se sastajala i par dana prije gradonačelnikove smrti, kada je snimljena u zlatarnici u središtu grada.




I posljednjih nekoliko dana među Bandićevim suradnicima šire se razne gnusne glasine o Prici. Među nekima od njih kružile su čak i neumjesne fotografije koje su se htjele povezati s njom. Svega je toga ona svjesna, baš kao što je svjesna da više nema Bandića koji bi stao iza nje i koji je prepoznavao njezin potencijal. Zato nije nemoguće da se uskoro potpuno povuče iz Gradske skupštine i iz svijeta politke te da se okrene stomatologiji.

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.