Lokalni razbijač: ‘Lažni branitelj kupio je diplomu i glasače! Gradi obiteljski hotel, sina na trening vozi službenim autom i masno zarađuje?’

Autor: Marko

Lokalni dužnosnici sve više šokiraju hrvatsku javnost svojim nelogičnim poslovanjem.

Sumnjiva poslovanja lokalnih političara nisu neobična pojava u Hrvatskoj, a priče o lokalnim dužnosnicima svako malo šokiraju hrvatsku javnost. Jednu takvu priču u razgovoru za naš portal iznio je stanovnik Općine Seget nedaleko od Trogira. Kako kaže, obratio nam se jer ne može više zatvarati oči pred onime što HDZ-ov načelnik Vinko Zulim čini u općini proteklih dvadeset godina. “Ostali smo u 20. stoljeću. Uništeni smo do temelja. Ako se bilo kada zateknete u Segetu zaprepastiti ćete se koliko je to mjesto unakaženo i zapušteno. Javna rasvjeta ne postoji, a ceste su u raspadu. Na svu sreću imamo dva predizborna semafora koji povremeno rade, a kada rade nepotrebni su”, svjedoči naš sugovornik. I put prema staroj segetskoj jezgri također je zapušten, ali zato proširen prije par godina, također pred izbore. Taj isti put je posljednjih mjesec dana u gužvi jer Zulim je ove godine dopustio u Segetu pristajanje trajekta koji plovi do Drvenika u zamjenu za dolazak Tomislava Karamarka u to mjesto. “Je li potrebno naglašavati da uvjeti za pristajalište ne postoje? Nakon početnog šoka očekuje vas šetnica koja uz more ide prema hotelu Medena. Što se više budete šetali, više ćete se žaliti. Neuređene plaže, nedostatak kanti za smeće, smeće po šetnici, razbijena i uska šetnica koja je sve samo ne pogodna za bicikliste, umirovljenike, razigranu djecu i ostale koji tamo prolaze u ljetnim danima. Nakon desetak minuta doći ćete do jedne nedovršene vile. To je Zulimov obiteljski hotel. Odakle mu dozvola za gradnju i novac nije teško pogoditi”, tvrdi naš sugovornik. Također dodaje da kada se vratite malo unatrag prolazite pokraj lijepe zgrade općine, ondje pak, sarkastično kazuje možete mahnuti ženi koja je glasovala za Zulima na prošlim izborima, a za to dobila štand za prodaju voća i povrća. Kada se nakon toga zaputite prema vrtiću i školi, primjerice u sitnim noćnim satima doći ćete do zaključka da je javna rasvjeta prema vrtiću nepostojeća.

“Tu i tamo se nazre poneki tračak svjetla koji je Zulim postavio jednom od brojnih potkupljenih glasača. Ako budete imali sreće možda čak i pronađete koji dio asfaltiranog puta, također rezervirano za Zulimove glasače. Uđete li u vrtić, pozdravit će Vas ljubazne tete. Ako niste Zulimov glasač, Vašem djetetu nema mjesta u vrtiću. Ako kroz mrak nekako pronađete put do Osnovne škole kralja Zvonimira, sigurno nećete primijetiti dvoranu o kojoj se pred svake izbore priča. Da stvar bude apsurdnija u školi je trenutno jedna valjana strunjača. Ja sam još dobro i prošao; u moje vrijeme su bile tri koje su bile pred raspad”, žali se dalje naš razočarani sugovornik. I kulturna događanja u njegovom Segetu na razini su svega ostaloga. Kulturna događanja ne postoje, osim nastupa segetskih mažoretkinja. “Ne bi Vam preporučio da odete u Seget Gornji, jer vode iz slavine u 21. stoljeću u Segetu Gornjem nećete doživjeti. U Seget Vranjici je situacija jednako bijedna kao i u Segetu Donjem. Nadam se da ste uživali u blagodatima koje su Vam općina Seget, Vinko Zulim i njegovi sljedbenici pružili. Ako kojim slučajem odlučite svratiti do Trogira, zamolio bih Vas da prije Trogira zastanete kod našeg voljenog  načelnika Vinka Zulima. Siguran sam da će Vas ugodno iznenaditi svojim manirama. Sigurno će Vas pozvati na kavu, a zatim slomiti ruku, verbalno Vas počastiti očevima, majkama, bogovima i onim što mu u datom trenutku padne na pamet. Sakrijte svu tehnologiju, jer će je Vinko u protivnom uništiti. Vaše fotoaparate, diktafone, mobitele i slične udbaške sprave ste željeli iskoristiti da uništite njega i njegovu obitelj. Koju god blagodat dobili od njega, imajte na umu samo par stvari: Vinko Zulim je “diplomirani” pravnik. Slobodno ga pitajte gdje je kupio diplomu i koliko je platio za nju. Ako niste znali, on je 20% ratni invalid, te je u Domovinskom ratu proveo 491 dan i to na bojnom polju u Segetu Donjem u svojoj kući. Plaća Vinka Zulima je 18.000kn mjesečno, a ostalim zaposlenicima u općini 7000kn. Zanimljiva je i činjenica da više od 33% novca iz proračuna odlazi za plaće zaposlenika. Kao veliki obiteljski čovjek, Vinko Zulim je svoga sina vodio na trening nogometa u Split s općinskim vozilom. Gorivo je skupo, a sa 18.000kn mjesečno se ne mogu pokriti troškovi puta. Znate li tko je predsjednik turističke zajednice u Segetu? Točno taj gospodin koji je do sada prokleo Vas i Vaših narednih 15 potomaka”, nastavlja dalje naš sugovornik. Uz to, na prošlim izborima prema njegovim riječima Zulimovi ljudi obiteljima su nudili 2000 kuna za glasove, a umirovljenicima kojima ne treba puno od 200 do 400 kuna za glas. Za vrijeme izborne šutnje u Segetu se glasači časte bakalarom, a sve to samo je dio onoga što je Zulim napravio za Seget zaključuje razočarani mještanin.

Načelnika Zulima pokušali smo dobiti kako bi prokomentirao ovaj slučaj, ali on za razgovor nije bio dostupan. No, zato smo iz Općine zaprimili odgovor na službeni upit u kojem nam je rečeno kako je načelnik na godišnjem odmoru.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.