Foto: Vojko Basic / CROPIX

KOVAČ U NEDJELJU ZAVRŠAVA POLITIČKU KARIJERU? Svi će mu okrenuti leđa: On nema šanse

Autor: Iva Međugorac

Sve ili ništa, rizik je to u kojega se upustio lider “Opcije za promjenu” Miro Kovač izazivajući pritom na unutarstranačkim izborima u HDZ-u premijera Andreja Plenkovića. Ako Kovač u nedjelju ne uspije pobijediti Plenkovića, njegova politička karijera je okončana, a šanse da se vrati u diplomaciju nisu pretjerano značajne. Već sada u brojnim anketama, ali i kuloarskim predviđanjima HDZ-ovaca tvrdi se kako Kovač nema šanse pobjediti Plenkovića pa se stoga oni koji prate njegovo diplomatsko-političko djelovanje pitanju što mu je uopće to trebalo.

”On je iskusan diplomat, čovjek koji zaista ima široko znanje, ali sada se prenaglio. Definitivno nije bio trenutak za rušenje Plenkovića, niti on ima kapacitet za to. Da se na njegovom mjestu našao Davor Stier onda bi još i mogli pričati o nekakvim šansama, ali za sada mi se čini da Kovač u nedjelju definitivno završava svoju političku karijeru”, ističe naš sugovornik iz vladajuće stranke, koji kako i sam kaže razumije Kovačevo razočaranje.

”Čovjek je ambiciozan, s obzirom na njegovo obrazovanje, ali i iskustvo to me ne čudi, razočarao se kada ga je Plenković izbacio iz svih kalkulacija i računica. Kratko je u Karamarkovoj vladi bio ministar, i to je sve, čak je maknut i s pozicije tajnika, i tu leži uzrok njegovih frustracija, ali svejedno, pogrešno je procijenio vrijeme za svoju kandidaturu i to će skupo platiti, bez obzira na to što neki njegovi kadrovi možda i imaju šanse ući u predsjedništvo stranke, kada se i ako to uopće dogodi Kovač ne može biti siguran da će ti ljudi nastaviti raditi za njega, tko bi želio surađivati s nekim tko je izgubio izbore? Nitko!”, konstatira naš sugovornik napominjući da ovaj bivši ministar šanse ima tek u dalmatinskim ograncima, a po njemu i to je skromno.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.