Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Domovinski pokret upozorio što prijeti iz Europe: ‘Mrak se nadvija nad poljoprivredom’

Autor: Dnevno.hr

Domovinski pokret danas je priopćio da daje punu potporu prosvjedima hrvatskih poljoprivrednika. Njih, kao što su i istaknuli organizatori prosvjeda, muče isti problemi kao i druge europske poljoprivrednike.

“Nad europskom poljoprivredom nadvile su se mračne perspektive uzrokovane poremećenim politikama bruxelleskih birokrata i globalističkih interesnih skupina. I zato su istinite tvrdnje poljoprivrednika da se 80 posto njihovih problema kuje u Bruxellesu”, poručuju iz Domovinskog pokreta.

Nova Zajednička poljoprivredna politika ne samo da donosi smanjenje financijske omotnice, nego i nova administrativna ograničenja, nadodaju. Umjesto da se smanjuje nepotrebna birokracija, tvrde, birokratski Moloh postaje sve snažniji i snažniji kako bi tisuće i tisuće bruxelleskih birokrata mogli opravdavati svoje postojanje”, kažu iz Domovinskog pokreta.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ništa preko noći

“Osim toga, tzv. zelene politike kriju mnoge opasnosti. Nije sporno da svi želimo živjeti u što čišćem okolišu i da postupno treba težiti prema energetskoj transformaciji u prometu i gospodarstvu. No činjenica je da Bruxelles želi tranziciju provesti preko noći što rezultirala nerealno postavljenim ciljevima i agendama koji su se prethodnih godina pretočili i u novu zakonsku regulativu.

Nemoguće je preko noći odustati od svih fosilnih goriva. Nerealno postavljeni rokovi tranzicije, na što upozoravaju mnogi dobronamjerni stručnjaci, mogu dovesti do osiromašenja mnogih zemalja. Ni bogata Njemačka, zbog svoje automobilske industrije, ne može preko noći provesti tranziciju”, ističu iz Domovinskog pokreta.

Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše
Domovinski pokret zalaže se za samodostatnost u poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji, ističe nužnost vođenja razboritih zelenih politika i protivi se sklapanju sporazuma Bruxellesa i četiri zemalja Južne Amerike – iza kojeg stoje korporativni interesi – jer bi se ovaj nepovoljno odrazio na cijenu poljoprivrednih proizvoda i nanio težak udar europskim, pa tako i hrvatskim poljoprivrednicima. Otvorio bi prostor daljnjem uvozu smeća od hrane na stolove nas i naše djece, ističu.

“Jako selo je temelj svake jake države. Bez sela nema hrane, a posebno ne zdrave hrane koju našoj djeci žele uskratiti globalisti. I zato još jednom puna potpora otporu hrvatskih poljoprivrednika. Domovinski pokret je uz vas”, poručuju za kraj.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.