Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ćipe progovorio o dogovorima Pupovca i Plenkovića: ‘To doslovno drži naciju u okovima’

Autor: I.G.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe na Facebooku se oglasio o aktualnim političkim temama vezanim uz nadolazeće parlamentarne izbore. Kako navodi Ćipe, Milorad Pupovac i Srbija ne smiju odlučivati o sastavu hrvatske vlade.

“Nikada u novijoj hrvatskoj povijesti službeni Beograd nije imao veći utjecaj na političke prilike u Hrvatskoj. Za sve to je zaslužan Andrej Plenković koji je širom otvorio vrata srbijanskom kapitalu u poljoprivredi, građevini, naftnoj industriji, ali i u medijima.

Cijena je to koju plaćamo za ‘stabilnu’ Vladu SDSS-a i HDZ-a. Nigdje u Europi jedna stranka, koja se predstavlja kao manjinska, nema tri zagarantirana mandata u parlamentu kao što je to slučaj sa SDSS-om. Pritom je dovoljno da za ta tri zastupnika glasa nekoliko stotina ljudi i oni potom odlučuju o hrvatskoj sudbini. Između ostaloga i tko će voditi hrvatsku Vladu”, napisao je Ćipe na Facebooku.

PUPOVAC I SRBIJA NE SMIJU ODLUČIVATI O SASTAVU HRVATSKE VLADE

Nikada u novijoj hrvatskoj povijesti službeni Beograd…

Posted by Stipo Mlinarić on Tuesday, 19 March 2024

 




‘Tenzije u društvu’

Kako navodi, ova pozitivna diskriminacija utječe na svaki segment političkog i društvenog života u RH.

“Ona izaziva stalne tenzije u društvu i doslovno drži naciju u okovima. Nažalost, aktualna koalicija SDSS-a i HDZ-a postala je pogodno tlo za djelovanje srbijanskih obavještajnih službi i kreiranje projekta Srpskog sveta. Stoga će jedan od ključnih zadataka koji je pred nama biti izbacivanje srbijanskog utjecaja iz RH i blokiranje obavještajnih aktivnosti BIA-e na tlu RH.

Financiranjem knjige “Krajina 1991.-1995.” Vlada Andreja Plenkovića je dotaknula dno, iznevjerivši povjerenje i vrijednosti na kojima je Hrvatska izgrađena. Domovinski pokret je jedina opcija koja garantira da ćemo ograničiti utjecaj Milorada Pupovca i srbijanske države. Pozivam te da se pridružiš na izborima 17.4. i zajedno pokažemo da odbacujemo korumpiranu i izopačenu koaliciju SDSS-a i HDZ-a. Dajmo svoj glas za promjenu!”, poručio je Ćipe.




Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prijava protiv Plenkovića

Podsjetimo, Domovinski pokret na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Penavom nedavno je podnio kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića. Naime, riječ je kaznenim dijelima iz čl. 295. st. 1. i čl. 326. st. 1. Kaznenog zakon. DP-ova kaznena prijava temelji se na počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja te omogućavanja protuzakonitog ulaženja, kretanja, i boravka stranaca u Republici Hrvatskoj.

Prva stavka prijave odnosi se na mogući utjecaj koji je Plenković, zbog svog položaja, imao na izbor glavnog državnog odvjetnika. Drugo kazneno djelo zbog kojega ga je prijavio Domovinski pokret je što nije zatvorio granicu koju prelaze ilegalni migranti. Ćipe je i tada na društvenim mrežama podijelio svoje mišljenje o demografskoj politici koju provodi aktualna Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Plenković o aferi Mreža: ‘Umrla je, Habijan ju je potopio’

‘Ne postoji kvalitetan program koji bi povećao natalitet’

“Prema izvještajima nadležnih službi u Hrvatskoj raste broj populacije vuka. Raste i broj populacije risa. Oporavila se i populacija bjeloglavog supa. Za sve navedene životinjske vrste postoje državni programi koji daju rezultate. Ulažu se značajna sredstva, postoje provedbeni planovi čija se učinkovitost kontrolira u određenim vremenskim intervalima. I dobro je to, neka postoji bioraznolikost u našoj Domovini. Naša Domovina je poznata po svojoj ljepoti i ove vrste daju joj divlju privlačnost”, započeo je Ćipe.

Nastavio je s obrazloženjem kako je problem što u našoj zemlji postoje osmišljeni programi za oporavak životinjskih zajednica, ali ne i onih ljudskih. “Problem je što u ovoj državi postoje dobro financirani i kvalitetno osmišljeni programi za oporavak životinjskih zajednica, ali ne postoji kvalitetan program koji bi povećao natalitet i oporavio hrvatski narod. Dakle, država je u stanju osmisliti program za oporavak zajednice vuka, ali ne i naroda koji tvori ovu državu”, napisao je između ostalog.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.