Foto: Damir Krajac / CROPIX, Ilustracija

Četvorici policajaca prijeti zatvor zbog Srbina: ‘Ti majka guta ili baca?’

Autor: Dnevno.hr

Interventnim policajcima Ivanu (50), Josipu (48), Mariju (39) i Danijelu (32) prijeti bezuvjetan zatvor jer su na poslu dulji niz vremena zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti, kao i njegovu obitelj.

“Jel ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u dupe? Je li se jako dere dok se je*e? Je li voli ovako?”, samo su neke od uvreda koje je četvorka upućivala kolegi, a na tapeti je bio i njegov djed srpske nacionalnosti. Danica koja je u posjedu optužnice piše i kako mu je Ivan prijetio da “pazi da ne bi bio pokopan u parohiju”.

“Dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941.! Znaš, ono NDH i tako to”, govorio mu je Ivan u više navrata. Tužitelji navode kako je ponižavanje trajalo nekoliko godina što je dovelo do toga da je oštećenik razvio psihički poremećaj u vidu dijagnosticiranog poremećaja prilagodbe koji je utijecao na njegovu sposobnost na radnom mjestu interventnog policajca.


Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nadređeni na poslu

Osim toga, policajca srpske nacionalnosti posebno je pogodila činjenica što je Mario bio zapovjednik interventnog odjeljenja, a Danijel vođa interventne grupe. Dakle, u zlostavljanju su sudjelovale osobe koje su mu nadređene na poslu.

Tužitelji stoga za Ivana traže 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14 mjeseci bezuvjetno. Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, a tijekom istrage su svi odreda poricali ono za što ih se tereti. Tvrde kako to nije točno.

Tužan dan kod Vukovara: Preminula jedna osoba




 

No, na pitanja nisu htjeli odgovarati. Terete ih, međutim, poruke koje su razmjenjivali u zajedničkoj WhatsApp grupi kojima su vrijeđali kolegu i njegovu majku te detaljan iskaz oštećenika. Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je također potvrdila navode oštećenog policajca. Na koncu, zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na WhatsAppu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.