Foto: Robert Fajt / CROPIX/Ilustracija

Bukte incidenti zbog mesa u bureku: Razbijeni izlozi pekare, policija na terenu

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Jutros je u ulici Koševo u Sarajevu razbijen izlog pekare Manja, a slično se dogodilo u pekari u ulici Džamijska, u Općini Novo Sarajevo. Sve je prijavljeno policiji koja će izaći na očevid. Tvrde, u vezi s tim incidentima poduzet će sve radnje. Jučer se priopćenjem oglasila i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Naveli su da je svinjski DNA pronađen u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka, a koji je prodavala pekara ‘Manja.

“Želimo obavijestiti javnost da je u tijeku redovnih inspekcijskih nadzora krajem prošle godine izvršen nadzor nad poslovanjem subjekta ‘Krajina Klas’ d.o.o. Banja Luka, Poslovna jedinica ‘Manja’ Vogošća. U nadzoru je utvrđen veći broj nepravilnosti i prekršaja iz oblasti veterinarstva, povodom čega su u skladu sa Zakonom o veterinarstvu poduzete propisane mjere i izrečene prekršajne sankcije”, priopćili su jučer iz FUZIP-a.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX/Ilustracija

Tijekom inspekcije šok – u bureku s junetinom pronađena svinjetina

Tijekom inspekcijske kontrole zatečen je, između ostalog i proizvod deklariran kao ‘burek mini zaleđeno’, brzo smrznuto vučeno tijesto s nadjevom od junećeg mesa, neto količina 160 grama.

Za potrebe laboratorijske analize kvalitete i mikrobiološke ispravnosti, te provjere porijekla sastojaka mesa, u tijeku inspekcijskog nadzora uzeti su uzorci proizvoda i upućeni u laboratorij za ispitivanje kvalitete hrane, gdje je u sadržaju bureka utvrđeno prisustvo svinjskog proteina.

S obzirom da korištena metoda nije akreditirana, uzorak istog proizvoda također je naknadno upućen na analizu akreditiranom metodom u akreditirani laboratorij Europske Unije, koja je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklariranom kao proizvod od junećeg mesa, naveli su iz FUZIP-a.

Analitičar uočio šokantan detalj vezan za radne nedjelje: Zašto nitko ne govori o ovom?Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.