Photo: Dino Stanin/PIXSELL

ANTE I DUNJA GOTOVINA: Vjenčali su se uoči Oluje, a general je nakon veličanstvene pobjede suprugu odveo na krstarenje Jadranom

Autor: I.Br.

S posebnim oduševljenjem jučer je na proslavi 25. obljetnice Oluje dočekan govor umirovljenog general-pukovnika Ante Gotovine, koji je s cijelim državnim vrhom iz Knina poslao poruke mira.

Omiljeni hrvatski general posljednjih nekoliko godina uživa u mirnom životu te se bavi privatnim biznisom. Velika podrška u svemu mu je supruga Dunja, a priča o njihovu upoznavanju jedna je od najljepših ljubavnih priča Domovinskog rata i Oluje koje smo se jučer prisjetili.

Šušak im je bio kum

Ante Gotovina u svoju se Dunju zaljubio čim ju je vidio, a sretan je bio i kada su se vjenčali u srpnju 1995. godine.

Dunja i Ante Gotovina upoznali su se preko Dunjina šefa, ministra Gojka Šuška, i samo šest mjeseci poslije uplovili u bračnu luku, malo prije početka vojno-redarstvene akcije Oluja. Civilno vjenčanje održano je 29. srpnja u Zagrebu, kum im je bio ministar Šušak, a nakon što su sklopili brak, mladi je par otišao nekoliko dana na Brijune, gdje im je među prvima čestitao sam predsjednik Tuđman.

Nakon Oluje, Ante i Dunja Gotovina otišli su na medeni mjesec, na krstarenje Jadranom, a dvije godine nakon što su se vjenčali, postali su roditelji sina Ante te su time okrunili svoj brak.

Idila je trajala sve do trenutka kada je Gotovina morao pobjeći iz Hrvatske. Unatoč teškim godinama izgnanstva iz Hrvatske i zatvora u Haagu, njegova ga je supruga vjerno čekala te je i dočekala da bude oslobođen i vrati se u Hrvatsku.




GOTOVINA O DOLASKU MILOŠEVIĆA U KNIN: ‘To je dobro! Bit ćemo svi zajedno, tu smo!’ Progovorio i o odlasku Medveda u Grubore

 




 

 

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.