Foto: GuliverImage/Eibner-Pressefoto/Heike Feiner

Srbima propao plan za dolazak u Hrvatsku, imaju novi ‘napad’: ‘Nama je tamo mjesto’

Autor: I.K.

Vikend za nama nije bio sretan za rukometaše Srbije, koji su poslije velike borbe ostali bez ostvarenja cilja u borbi za dolazak na Svjetsko prvenstvo kojem je rano iduće godine jedan od domaćina Hrvatska, uz Dansku i Norvešku. Srbi su imali snažnog protivnika, reprezentaciju Španjolske, a ostvarenje cilja pobjeglo im je iz ruku za samo jedan gol. Pobjeda koju su u nedjelju ostvarili s 25:22 u Novom Sadu nije im se pokazala dovoljnom.

Presudnim se za Srbe pokazao poraz s 32:28 nekoliko dana ranije u Španjolskoj, što je Španjolcima donijelo veselje sa sveukupno ‘tankom’ razlikom. Srbija je u Novom Sadu imala priliku za +4 u posljednjim trenucima utakmice, no obrana španjolskog golmana osigurala je gostima odlazak na SP. Podsjetimo, borba za naslov svjetskog prvaka će se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj dogodine odvijati od 14. siječnja do 2. veljače.

Srbiji je propao plan za dolazak na turnir kojem je jedan od domaćina Hrvatska, ali već imaju i novi ‘napad’. Najavili su da će se boriti za jednu od dvije pozivnice koje će dodijeliti Međunarodni rukometni savez, a hoće li dobiti ‘wild-card’, bit će poznato prije ždrijeba kojem će 29. svibnja domaćin biti Zagreb.

Foto: GuliverImage/Wunderlx

‘Šaljemo zahtjev za ‘wild-card”

“Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mjesto među najboljim reprezentacijama svijeta, a u to vjeruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra Svjetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtjev za ‘wild-card'”, objavio je Rukometni savez Srbije nakon što su srpski reprezentativci u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici svladali Španjolce, ali ta pobjeda s +3 nije im bila dovoljna za sveukupni uspjeh.

Nakon utakmice u Novom Sadu, svoje je dojmove javno iznio Boris Rojević, izbornik reprezentacije Srbije. “Velika pobjeda nad Španjolskom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dvije fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svjetsku rukometnu kartu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale”, rekao je Rojević.

“S jedne strane sam zaista jako sretan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španjolskoj, ali sam također tužan što nas je ta jedna lopta dijelila od prilike da uz pobjedu slavimo i plasman na Svjetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovno podvlačim da će ova reprezentacija donositi radost Srbiji!” dodao je izbornik srpske reprezentacije.

Veliki talent Dinama šokirao odlaskom: Prekrižio Vatrene i izabrao drugu reprezentaciju







Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.