Guliver image

PRVAK NASTAVLJA TAMO GDJE JE STAO: Bez iznenađenja na početku sezone, Ferrari ponovno razočarao

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Max Verstappen krenuo je u drugu uzastopnu obranu naslova na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom s pole positiona na prvoj utrci sezone održanoj u Bahreinu.

Da Red Bull misli ozbiljno potvrdili su odmah na startu. Sergio Perez je koji je u cilj ušao 12 sekundi iza timskog kolege, a fantastičan debi za Aston Martin imao je Fernando Alonso koji se s petog mjesta na startu probio do trećeg mjesta i svog 99. podija u karijeri, prvog nakon Velike nagrade Katara 2021.

“Ovo je početak sezone kakav smo željeli i trebali. Savršeno prvo i drugo mjesto ” rekao je pobjednik utrke. Oduševljen je bio i veteran Alonso: ” Ovo je nevjerojatno, tako sam ponosan na sve vas.”

Mercedes bez šansi

Četvrto mjesto zauzeo je Carlos Sainz u Ferrariju, dok je njegov timski kolega Charles Leclerc stao pored staze zbog kvara 16 krugova prije kraja, u trenutku kada je držao treće mjesto.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

Peti je završio Lewis Hamilton u Mercedesu ispred Lancea Strolla koji je nakon što je zamalo upropastio utrku sebi i Alonsu kontaktom u prvom krugu odradio odličnu utrku s rukom koja se još uvijek oporavlja od loma zapešća.




Druga utrka sezone vozi se za dva tjedna u Saudijskoj Arabiji.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.