Foto: Profimedia

POSVETA POTRESOM RAZORENOM KRAJU: ‘Bacio sam se koliko ide, ovo je bio cilj za ovu sezonu!’

Autor: Ivor Krapac

U odličnom danu za hrvatske skijaše na zagrebačkom Sljemenu, Filip Zubčić ostvario je svoj najbolji plasman u karijeri u utrkama slaloma u Svjetskom kupu. Najbolji hrvatski skijaš završio je na petom mjestu, popravivši plasman iz prve vožnje nakon koje je bio 10., a taj uspjeh donio mu je jako puno veselja.

Zubčić je svoje zadovoljstvo pokazao po ulasku u cilj u drugoj vožnji, a na koncu je to dobro raspoloženje bilo još i bolje.

‘Ovo je sigurno jako lijepa stvar. Odradio sam drugi ‘lauf’ tako da sam se bacio koliko ide, uspio sam proći do kraja. Ovo je bio cilj za ovu sezonu, uzeti plasman među prvih 10′, opisao je najbolji hrvatski skijaš pred kamerama HTV-a nedugo nakon svojeg nastupa u drugoj vožnji, dok još nije znao da će završiti na sjajnom petom mjestu.

‘Staza je bila dobra, u drugom ‘laufu’ došlo je hladnije vrijeme, počele su se lediti rupe. Bilo je drugačije, ne toliko mekano kao u prvom ‘laufu’, a uspio sam to odraditi bez pogrešaka’, dodao je Zubčić, hvaleći i ostale hrvatske adute koji su blistali na Sljemenu.

‘Imamo puno novih bodova, svi smo u prvih 30’, istaknuo je najbolji Hrvat rezultate Mateja Vidovića, Samuela Kolege i Istoka Rodeša – i jako dobar timski rad u hrvatskom taboru.

Zubčić je bio sretan zbog hrvatskih uspjeha, ali nije zaboravio ni tugu zbog potresa koji su pogodili Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta.

‘Mi tu uživamo, a ljudi su nažalost dolje oko Petrinje i Gline u situaciji u kakvoj jesu, ne treba se tu previše veseliti’, rekao je najbolji hrvatski skijaš, spominjući i pomoć koji su skijaši sa Sljemena pružili potresom unesrećenom kraju.




‘Odvojili smo 10 posto od svoje nagrade kako bi se to doniralo ljudima koji su izgubili svoje kuće i svoj dom. Nadam se da smo uspjeli barem donekle vratiti ljudima osmijeh na lice’, zaključio je Zubčić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.