Foto: Profimedia

POLJAK OBRANIO TITULU: Srpski borac pobjedom do mjesta drugog izazivača

Autor: GIŠ

Dugo očekivani UFC 259 u Las Vegasu obilovao je kvalitetnim borbama. Jan Blachowicz zadržao je titulu u poluteškoj kategoriji svladavši jednoglasnom odlukom sudaca prvaka srednje kategorije Israela Adesanyu, dok je Aljamain Sterling postao novi prvak bantam kategorije nakon što je Petr Yan diskvalificiran.

Srpski borac Aleksandar Rakić je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Thiaga Santosa.

Naslovna borba između Adesanya i Jana Blachowicza bila je jednostrana pošto je Poljak puno masivniji borac tako da mu Adesanya praktički nijednom nije zadao ozbiljniji udarac.

U sunaslovnoj borbi večeri Amanda Nunes nije pružila nikakvu priliku Megan Anderson. Nunes je dominantno stigla do pobjede armbarom u prvoj rundi i zadržala titulu ženske pero kategorije.

Srpski poluteškaš Aleksandar Rakić je nakon pobjede nad Thiagom Santosom jednoglasnom odlukom sudaca postao drugi izazivač Jana Blachowicza.

“Plan je bio držati distancu, znamo da je Santos “čekićar”. Voli kontrirati, kad su mu ljudi blizu ide s divljim udarcima, ne zna ni sam kako, ali je jako opasan. Htio sam mu uništiti noge. Nije mi drago, znam da je imao velikih problema s koljenom, ali ovo je posao. Imao sam iste probleme i operacije, znam da je teško. To nije fer, ali želim svoju šansu za titulu. Ovo mi je četvrti bivši izazivač u nizu i pobijedio sam ih sve”, rekao je Rakić i otkrio kome je posvetio pobjedu:

“Ovu pobjedu posvećujem Danijelu, svom prijatelju koji je umro u prosincu. Obećao sam njegovoj obitelji. Znam da me gleda s neba. Bog te blagoslovio, počivaj u miru.”




U borbi za naslov u bantam kategoriji prvak Petr Yan diskvalificiran je nakon što je izazivača Aljamaina Sterlinga udario ilegalnim udarcem koljenom dok su bili na podu što je zabranjeno pravilima.

 




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.