Foto:Xcsreenshot

Strašne snimke s auto-moto spektakla: Pokosio hrpu gledatelja, poginula i malena djevojčica

Autor: GIŠ

Auto-moto sport ima milijune obožavatelja diljem svijeta, koji, kako smo imali prilike vidjeti i na netom završenom reliju u Lijepoj našoj, često stoje previše blizu staze, što nažalost zna završiti sa strašnim posljedicama.

Šokantne snimke i vijesti dolaze sa Šri Lanke, gdje je tijekom utrke, koju je u nedjelju organizirala vojska te države, poginulo najmanje sedmero ljudi, a 21 je ozlijeđeno kada se automobil zabio u gledatelje, priopćila je policija te azijske zemlje.

Vozilo je udarilo u gledatelje na nezaštićenom dijelu zemljane staze koju održava vojska Šri Lanke na Fox Hillu, koji se nalazi oko 180 km od glavnog grada Colomba.

Poginula i djevojčica




Na šokantnom videu mogu se vidjeti nadzornici staze kako mašu žutim zastavama kako bi upozorili vozače da uspore nakon što se automobil prevrnuo na stazi, ali nitko ih izgleda nije primijetio te su vozači prolazili velikom brzinom, a onda se crveni auto zabio u gomilu.

“Ukupno 27 osoba prebačeno je u bolnicu, od kojih je sedam umrlo od zadobivenih ozljeda”, rekao je Nihal Thalduwa, glasnogovornik policije, dodajući kako je među poginulima i osmogodišnja djevojčica.

Zapovjednik vojske Šri Lanke Vikum Liyanage, objavio je da su vrata staze otvorena besplatno za gledatelje, što je nagnalo oko 100 tisuća gledatelja da dođe do staze Fox Hill, a događaj se održavao prvi put u pet godina zbog pandemije Covida i ekonomske krize na otoku.




Hrvatski as imao je problema s kockom: Turbulentni brak stajao ga je velike karijere

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.