Foto: Mirko Ferlin / CROPIX

Hrvatskoj treba čudo u drugom krugu: Evo kada ‘kraljice’ igraju ključne utakmice

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu. Bolja od naših djevojaka bila je domaća momčad Švedske 22:17.

Time je završen prvi krug Svjetskog prvenstva. Hrvatska je tako odigrala neriješeno sa Senegalom, uvjerljivo su savladale Kinu i danas je stigao i taj poraz.

U skupini Hrvatska tako završava kao druga, a u onu drugu fazu natjecanja u kojoj se stvara nova skupina ulazi s jednim bodom. Tamo je čekaju: Mađarska, Crna Gora i Kamerun.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)




Teška bitka

Prvu utakmicu igramo s Crnogorkama u četvrtak u 18 sati u Goeteborgu, zatim u subotu protiv Kameruna u 15.30 sati, te naposljetku u ponedjeljak s Mađarskom u 18 sati. Iz skupine drugog kruga samo dvije prvoplasirane odlaze u četvrtfinale.

U drugoj skupini su: Norveška, Austrija, Južna Koreja, Francuska, Slovenija i Angola. Ako Hrvatska prođe dalje upravo će netko od ovih biti protivnik “Kraljica šoka.”




Podsjetimo, Hrvatska nikad nije uzela medalju na Svjetskom prvenstvu, a najbolji plasman ostvarili su 1997. kada su u Njemačkoj završile šeste. Prije dvije godine bile su 18.

Gradi se novi stadion u Hrvatskoj, bit će veći i od mađarskog ponosa

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.