Foto: GuliverImage/Mark Metlas

Srbi prisvajaju slavnog Slovenca: ‘Ponosni smo na njega, on je naša krv’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Malo koga se s punim pravom moglo uspoređivati s velikim Draženom Petrovićem kako se moglo sjajnog Slovenca Luku Dončića. Još kao “klinac” odveo je Real Madrid i Sloveniju na vrh Europe, a zatim je otišao u NBA i nastavio dominirati.

U Dallasu je naslijedio velikog Dirka Nowitskog i na dobrom je putu da ostavi veliki trag u Americi. Dok dođe do toga Srbi će vječno raspravljati o njegovom porijeklu.

Rođen je u Sloveniji, ali njegov djed se preselio iz Metohije u Sloveniju pa je tako i Dončićev otac Saša rođen u Sloveniji tvrde srpski mediji. Saša jedan dio karijere bio član Crvene zvezde.

Ponosni na njega

O Dončićevom srpskom porijeklu s područja Metohije pričao je brat Lukinog dede, Stojan: “Luku svi gledamo gdje god igrao, on je naša krv. Srce mi je puno. Često puta i ja i ostali članovi obitelji plačemo. Jako sam ponosna, a zahvaljujući Luki smo jako popularni. Gdje god se pojavimo pitaju nas što je Dončić. No, moram reći da smo jako skromni, pa se ne hvalimo Lukom.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Luka Doncic (@lukadoncic)

Stojan je za TV Kim rekao: “Luka želi doći, ali klub ga sprječava jer smatra da nije sigurno. Čekat ću da dođe Luka da ubaci ovu loptu u koš, neću umrijeti dok ne vidim da bacaju loptu.”




Upitan je može li Luka igrati za Kosovo: “Mnogi Albanci pitaju jesam li Lukin rođak. Iako ponekad izbjegavam reći da sam mu djed-ujak, nije sigurno. Često me pitaju bih li ikada igrao za Kosovo. Možda jednog dana, kada Kosovo postane Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo. Nikada neće igrati.”

Hrvatska putuje na Euro, pala Armenija: Zaboravljeni napadač spasio Vatrene

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.