Rafael Benitez je definitivno čovjek za Real Madrid

Autor: G.R.

Španjolskom stručnjaku trenutno ne ide najbolje u Liverpoolu, pa je sve izglednije da će se vratiti u svoj matični klub.

Nekadašnji španjolski reprezentativac i desni bek Real Madrida, Michel Salgado, izjavio je kako bi osobno bio presretan kada bi njegov bivši klub preuzeo sadašnji strateg Liverpoola, Rafael Benitez.

Salgado, koji danas nastupa u Blackburn Roversima s našim Nikolom Kalinićem, rekao je da ga je šokiralo Realovo ispadanje iz Lige prvaka. Zato misli da je baš sada pravo vrijeme da Real dovede španjolskog stručnjaka, koji je s Liverpoolom 2005 godine osvojio Ligu prvaka.

Benitez je definitivno čovjek za Real, a s obzirom da mu trenutno ne ide najbolje u Liverpoolu, mislim da bi takav transfer bio moguć – izjavio je Michel Salgado.

Ukoliko Rafael Benitez dođe u Real, biti će to njegov povratak kući. Popularni Rafa kao dječak je igrao za pomladak Kraljevskog kluba, a sa 26 godina počeo je u Madridu trenirati mladu momčad. Najveći uspjeh zabilježio je s Valencijom, s kojom osvaja dva naslova prvaka Španjolske i jedan UEFA kup 2004. godine. Godinu kasnije prelazi u Liverpool i u prvoj sezoni osvaja Ligu prvaka u jednom od najspektakularnijih finala ikada odigranih. Benitezove momčad tada se uspjela vratiti, nakon što je na poluvremenu gubila 3:0.

Prvi čovjek Real Madrida, građevinski magnat Fiorentino Perez, već je pokušao dovesti Rafu na klupu svoje momčadi, al ga je Španjolac odbio i ostao na Anfieldu. Sad je situacija bitno drugačija, jer u Liverpoolu nisu zadovoljni sa španjolčevim poslom, dok se Real također želi riješiti svog trenera Manuela Pellegrinija.




Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.