Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

PERIŠIĆEV GOL POGURAO VATRENE U TEŽI DIO ŽDRIJEBA? Postoji jedan problem u cijeloj priči, njih nikako ne želimo

Autor: G.I.Š.

Kao što smo već danas ustanovili Hrvatska u osmini finala može naletjeti na jednu od četiri momčadi skupine E, koju trenutno predvodi Švedska s četiri boda, ispred Slovačke s tri, Španjolske s dva i Poljske s jednim bodom.

Utakmice koje se igraju danas od 18 sati Slovačka-Španjolska i Poljska-Švedska donijet će suparnika Vatrenima na putu prema četvrtfinalu Europskog prvenstva.

U ovoj skupini postoje razne kalkulacije tko će biti drugi i samim time suparnik Hrvatskoj, a ako moramo birati bilo bi nam najdraže izbjeći Španjolce koje ne pamtimo po dobrom iz okršaja Lige nacija, kada su nam najeli najteži poraz u povijesti 6:0.

Odgovarale bi nam pobjede Poljske i Slovačke

U slučaju pobjede dvaju Slavenskih reprezentacija, Slovačka bi osvojila skupinu a Hrvatska bi igrala u Kopenhagenu protiv Švedske ili Poljske, no to ovisi o gol razlici između dvije potonje reprezentacije.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

No, u slučaju pobjede Šveđana i Španjolaca, Šveđani osvajaju grupu, a mi i Furija sastajemo se u Danskoj. U slučaju neriješenih rezultata Švedska ostaje prva a Slovačka druga te ide na Hrvatsku.

Ako Slovačka pobijedi Španjolsku onda je ona naš suparnik u osmini finala, u slučaju Švedske pobjede nad Poljskom Skandinavci idu na prvo mjesto, no ako Slovaci pobjede a oni remiziraju Švedska će nam stajati na putu do četvrtfinala.




Križanje sa skupinom smrti

Nakon, nadamo se uspješne osmine finala, križamo se s pobjednikom skupine F, vjerojatno Francuzima, koji će igrati utakmicu osmine finala s trećeplasiranim iz skupina A,B ili C.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

No skupina F je u sličnoj situaciji kao i večerašnja skupina E, pošto Francuzi su prvi s četiri boda, drugi su Nijemci s tri, treći Portugalci sa tri, dok zadnji Mađari imaju bod.




Utakmice između Portugala i Francuske te Mađarske i Njemačke dati će nam odgovor hoćemo li se s Francuzima sresti već u četvrtfinalu Eura ili će možda Ronaldo i društvo Tricolore gurnuti na treće mjesto skupine u slučaju pobjede Portugala i Elfa.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.