Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Livaković na udaru nakon debakla, ali onda je jednim potezom pokazao veličinu

Autor: Ivor Krapac

Dominik Livaković imao je tešku večer u porazu svojeg Fenerbahčea u Konferencijskoj ligi, sa 6:1 u korist domaćeg Nordsjaellanda u Danskoj, a poslije tog visokog poraza, Feneru je ugrožen nastavak natjecanja s obzirom na to da je treći u svojoj skupini, korak iza drugoplasiranog Ludogoreca.

Za golmana Vatrenih i za njegove suigrače dogodio se ‘hladan tuš’ na europskom gostovanju. Nakon njega dolaze kritike, pa i ismijavanja, međutim, ima i drugačijih mišljenja koja staju u obranu čuvara mreže hrvatske reprezentacije.

Jedan navijački komentar je u prvi plan stavio Livakovićeve obrane kojima je spriječio još teži potop svoje momčadi. “Dao je sve od sebe unatoč strašnoj obrani. On je bio taj koji se najviše bunio i reagirao”, napisao je navijač na Twitteru, današnjem X-u, sa zahvalom Livakoviću.




Pokazao koliko mu je stalo

Poznato je da Livaković emotivno proživljava i dobre i loše trenutke na terenu, što se nedavno osjetilo nakon što je njegova pogreška utjecala na poraz od Turske u Osijeku u kvalifikacijskoj utakmici za Euro, a tu crtu svojeg karaktera pokazao je reakcijom i poslije klupskog visokog poraza u europskom nastupu.

Navijačima Fenerbahčea se došao ispričati poslije šest primljenih golova i tim potezom je još jednom pokazao veličinu, onu karakternu, mimo kvalitete koju ima dok brani.

Zajedno sa suigračima će gorak okus teške večeri pokušati isprati drugom prilikom, a kako je ta večer izgledala, pogledajte u sažetku – ovdje.




Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Slijede novi izazovi

Za Livakovića i ostatak momčadi Fenera, novi izazovi dolaze u turskom prvenstvu u kojem su na vrhu ljestvice s 34 boda, koliko ima i drugoplasirani Galatasaray, ali sa slabijom gol-razlikom.

Fenerbahče će u ponedjeljak u 14. kolu prvenstva igrati protiv Sivasspora, a pet dana kasnije slijedi gostujući ogled s Bešiktašem s Antom Rebićem u njegovim redovima.

Potom za Livakovićevu momčad dolazi i ovosezonski europski rasplet.

Supruga poznatog nogometaša pozirala gola: ‘Ma ti si majka i sredovječna žena, kako te nije sram’

Fener će za 13 dana u posljednjem kolu u skupini Konferencijske lige kod kuće igrati protiv Spartak Trnave, a uz pobjedu, Livakovićevoj momčadi treba i izostanak tri boda Ludogoreca kod kuće protiv Nordsjaellanda.

Dobiju li i jedni i drugi, Fenerbahče i Ludogorec bili bi bodovno izjednačeni na kraju puta u skupini i odlučivala bi gol-razlika, a tu je bugarski Ludogorec sada u prednosti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.