Foto: Josip Regovic/PIXSELL

KAKVE POHVALE ZA VATRENOG: Slave ga kao junaka, pala i nova usporedba s legendom!

Autor: I.K.

Lovro Majer se sve više nameće kao vrlo važni adut momčadi Rennesa u francuskom prvenstvu. Po dolasku iz Dinama u redove francuskog prvoligaša, hrvatski reprezentativac prvo je morao proći muku s ozljedom kuka zbog koje je propustio pet utakmica, no po povratku na teren, raste njegova minutaža i poboljšava se učinak na terenu.

Majer je proteklog vikenda bio strijelac u Rennesovoj ligaškoj pobjedi s 2:0 protiv Montpelliera, bio mu je to prvi gol u francuskom klubu, a realizacija i igra izazvali su zvučne pohvale nakon susreta.

Učinak 23-godišnjeg Vatrenog istaknuli su L’Equipe i Le Figaro, dva poznata francuska lista. Uz pohvale, pala je i usporedba s Lukom Modrićem, što Majer nije čuo prvi put u svojem igračkom rastu.

Proglasili ga novim junakom Bretanje

L’Equipe, najpoznatiji francuski sportski list, počastio je Majera naslovom u kojem stoji da je novi junak Bretanje, dijela Francuske s gradom i klubom u kojem igra.

Koliko puno 23-godišnji Vatreni znači Rennesu? L’Equipe je to pokazao riječima da je ondje uspostavio svoju viziju i dimenziju igre. U pobjedom nad Montpellierom to je demonstrirao tijekom 83 minute na terenu, s izlaskom u završnici utakmice u kojoj je bio strijelac u 28. minuti.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

‘Rennes pronašao majstora’

Le Figaro je u svojim pohvalama na Majerov račun istaknuo da je Rennes u njemu pronašao majstora igre. Hvali se tehnička kvaliteta novog aduta Hrvatske i francuskog kluba, ističe se njegovo odlično pozicioniranje između linija na terenu, a tu je bio i gol koji je, kako se pokazalo, zapečatio pobjedu kluba iz Bretanje.

Na kraju svoje predstave, francuski list spomenuo je da je Majer zaslužio ovacije prilikom izlaska s terena, a svoj učinak začinio je s 11,5 pretrčanih kilometara tijekom utakmice.




Blistao i u reprezentaciji

Majer je igrom u Rennesovoj pobjedi u prvenstvu zaslužio pohvale u Francuskoj, a podsjetimo, nedavno je imao veliku ulogu i u pobjedi koju je Hrvatska ubilježila u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za SP u Kataru, sa 7:1 na Malti. Tada je bio strijelac dva gola, oba u drugom poluvremenu, kada su Vatreni potvrdili visoku pobjedu.

Po povratku u klub, očito se nastavlja odlična forma 23-godišnjeg veznjaka.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.