Foto: Goran Mehkek / CROPIX.

Hajduk promašivao nemoguće protiv slabog Rudeša: Pišu se tri boda, ali jedna ozljeda sve zabrinula

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nogometaši Hajduka pobijedili su Rudeš u Krajnječevićovoj s 2:0 i tako zadržali priključak za vodećom Rijekom koja je danas slavila protiv Lokomotive s 4:0.

Od prve minute zaigrao je Marko Livaja, koji se brzo oporavio od ozljede gležnja, a Hajduk je od prve minute dominirao što je bilo i za očekivati jer Rudeš je najgora momčad lige.

Pravo je čudo što nije bilo golova u prvom poluvremenu. Bio je to promašaj za promašajem. Prvi je djelo Marka Livaje. U 11. minuti njega je dobrom loptom na drugoj stativi našao Emir Sahiti, ali je Hajdukov kapetan iskosa s dva metra, u padu, promašio prazan gol.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX.

Sigurna pobjeda

U 17. minuti je Anthony Kalik u velikoj šansi na drugoj stativi promašio čitav gol, a u 21. minuti Rokas Pukštas je imao najbolju šansu. Livaja ga je fantastično proigrao, Pukštas je prebacio Markovića, ali je na crti pogodio jednog igrača Rudeša.

grala se 48. minuta kad je Sahiti izborio slobodan udarac iskosa s desne strane. Kalik je primio ubačaj, lijepo se okrenuo i s gol-aut linije ubacio u sredinu. Nitko nije čuvao Livaju, a on je bio miran i donio vodstvo.

Domaćini su jedinu šansu imali u 85. minuti kad je Lučić jedva obranio snažan udarac Vukmanovića s 20 metara i tako spasio Hajduk. Hajduk koji je pobjedu potvrdio u 98. minuti solo akcijom Leona Dajakua. Loša vijest za Hajdukove navijače je što se u 87. minuti ponovno ozlijedio Mihael Žaper. Hajduk ima dva boda manje od Rijeke, a Dinamo je na sedam bodova, ali s dvije utakmice manje.

RUDEŠ – HAJDUK 0:2




90+8-  GOOOOLLL! Dajaku je iz kontre za kraj i konačnih 2:0.

90- Još sedam minuta.

88- Čini se da je Žaper doživio tešku ozljedu.




85- Vukmanović je raspalio s 20 metara, a Lučić je to jedva odbio. U nastavku akcije obranio je i udarac Petkovića glavom. Velika obrana, ovo je moglo sve promijeniti.

81-  Svi okupljeni samo čekaju kraj utakmice, Hajduk ima sve pod kontrolom.

72- Kontru Hajduka pokrenuo je Livaja. Dao je Brekalu, koji je imao boljih rješenja, ali je opalio s ruba šesnesterca – ravno u Markovića.

65- Pad ritma sada. Dojam je da Rudeš ne može, a Hajduk ne želi.

59- Sjajan ubačaj Livaje na drugu stativu, Kalik u odličnoj šansi puca preko gola.

55- Hajduk sada bez prilika, ali sve ima u svojim nogama.

48- GOOOOLLLL! Kalik je ubacio, a Livaja bez previše problema s glavom donio prednost Hajduku.

46- Krenulo je drugo poluvrijeme.

45- Zabio je Hajduk, ali VAR poništava gol Pukštasa. Ostaje 0:0.

38- Nešto mirniji period utakmice.

31- Drži se cijela momčad Hajduka za glavu jer još jednom su promašili. Lijepa akcija, a Livaja je loptu poslao pored gola.

25- Ide i Pukštas na listu promašaja. Livaja ga je fantastično proigra, prebacio Markovića, ali je Pavlović spriječio zgoditak.

18- Rudeš je na konopcima. Sahiti je odlično na drugoj stativi našao Kalika, koji iskosa s pet metara promašio čitav gol.

15- Ponovo Hajduk. Livaja je opalio, ali Marković je obranio.

11- Drži se Livaja za glavu sada. Sahiti je poslao loptu na drugu stativu gdje je Livaja pobjegao obrani Rudeša, ali je s dva metra udaljenosti pucao paralelno s golom.

6- Bez prilika za sada. Dosta trke i duge lopte.

1- Počela je utakmica.

RUDEŠ (4-2-3-1): Marković – Krušlin, Pavlović, Mrčela, Šehić – Vukmanović, Srbljinović – Mašala, Ćorić, Topić – Doležal

HAJDUK (4-1-4-1): Lučić – Sigur, Šarlija, Elez, Hrgović – Krovinović – Sahiti, Pukštas, Kalik, Brekalo – Livaja


Rudeš i Hajduk od 17:10 u Kranjčevićevoj igraju susret 23. kola SuperSport HNL-a. Domaćini su i dalje bez pobjede u ovoj sezoni, a Hajduk se nada da će nastaviti lov za Rijekom.

Rijeka je ranije tijekom dana slavila nad Lokomotivom na Rujevici s 3.0 i tako zadržala vrh tablice koji drži samostalno s dva boda više od splitske momčadi.

“Fokus je uvijek više na nama, na našem napadačkom dijelu. Cilj je da dolazimo što hrabriji u završnicu. Jasno je da se uvijek gleda i protivnika, ali ovdje se ipak sve pita nas. Sastav? Znam sastav, eventualno imam jednu dvojbu. Bitno je da imam 16 igrača koje ću koristiti.” rekao je Karoglan.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Veliki favoriti

Zatim dodaje: “Znamo sve o Rudešu. Momčad koja je u negativnom nizu što svakog trenera boli. Kolega Mladina je imao uspjeh s Rudešom u drugoj ligi, uveo ih u prvu, ali mi smo Hajduk. Moramo potvrditi bodove nakon Belupa.”

Za kraj je rekao: “Ne znam kako će domaći trener pripremiti utakmicu, ali očekujemo discipliniranog protivnika. Moramo biti spremni na sve. To je jedini put za pobijediti bilo koga. Ovo je ozbiljna liga i Rudeš je prvoligaški klub. Imao je Rudeš dobrih utakmica ove sezone, zato moramo biti budni i motivirani. Trebamo se brzo prilagoditi terenu i uvjetima.”

Susret počinje u 17:10 uz prijenos na MaxSportu, a tekstulani prijenos pratite na našem portalu.

Dinamo pamti ovog Srbina, po nečemu je baš jedinstven, a nije imao lagan put

 

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.