Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk je pobrao rigoroznu kaznu, ali ne i zbog strašnog transparenta Mariću

Autor: Dnevno GIŠ

Nakon svakog kola SuperSport HNL-a disciplinski sudac Alan Klakočer, uz izvješća delegata s utakmica određuje kazne za naše prvoligaše, koji su se ogriješili o pravilnike.

Tako je bilo i nakon 25. kola Supersport HNL-a, u kojem su kažnjeni Rijeka, Osijek i Hajduk, a najbolje su prošli Fiumani, platit će kaznu od tisuću eura, dok su Osijek i Hajduk dobili visoke novčane kazne.

Najveću kaznu dobio je prvoligaš iz Splita, koji će zbog Torcide biti lakši za više od 23 tisuće eura, no zanimljivo je kako u izvješću delegata na susreta Hajduk – Istra, Jure Zečevića. nije bilo spomena strašnog transparenta upućenog Bruni Mariću.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Izvješće disciplinskog suca

“HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 25. kola Rijeka – Varaždin domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini u 13. minuti bacili dvije petarde u teren za igru, u 60. minuti bacili tri topovska udara te u 61. minuti zapalili pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.000 eura.

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 25. kola Osijek – Dinamo domaći navijači (Kohorta) u 27. minuti zapalili jedan strob te u 76. minuti zapalili pedeset baklji i petnaest strobova, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 7.500 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na istočnoj i južnoj tribini u 90. minuti skandirali sucu utakmice “Cigane, Cigane”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 11.400 eura.”
Visoka kazna

“HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 25. kola Hajduk – Istra 1961 domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 6. do 33. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, u 8. minuti bačeno je šest topovskih udara, u 9. minuti jedan topovski udar, u 32. minuti dvije dimne bombe, u 51. minuti zapaljena je jedna baklja, u 54. minuti zapaljena je jedna baklja koja je bačena na tartan stazu, u 62. minuti zapaljena su dva stroba, u 71. minuti zapaljena su četiri stroba, u 74. minuti zapaljeno je 10 baklji koje su bačene prema terenu za igru i na tartan uz teren za igru, u 75. minuti zapaljeno je osamdeset baklji, od kojih je veći dio bačen na tartan i nekoliko baklji u teren za igru, te je zbog gustog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od pet minuta, u 81. minuti zapaljena je jedna dimna bomba i u 86. minuti zapaljena su dva stroba, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 20.000 eura.

Kažnjava se i zato što su u 61. minuti domaći navijači na sjevernoj i istočnoj tribini skandirali sucima utakmice “Cigani, Cigani”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 23.300 eura”, navodi se u izvješću disciplinske komisije HNL-a.
Hrabro se digao protiv Miloševića, a onda je pomogao Hrvatu: Nije mu to nikad zaboravio

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.