Bilić Boysi slabo igrali i pobijedili Belgiju

Autor: dnevno.hr

U dosadnoj utakmici Hrvatska je osvjetlala obraz golom Nike Kranjčara.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjednički je ušla u 2010. godinu. Bilićevi izabranici u Bruxellesu su pogotkom Nike Kranjčara svladali reprezentaciju Belgije. U utakmici koja nije obilovala šansama, Kranjčar je u 63. minuti, topovskim udarcem s 25 metara, proparao mrežu vratara Logana Baillya. Dio krivice snosi i belgijski čuvar mreže kojem je lopta, iako ju je imao na ruci, doslovno prošla ‘kroz uši’.

Bila je to utakmica taktičkog nadmudrivanja Slavena Bilića i belgijskog izbornika Dicka Advocaata, u kojoj je naš izbornik, prvi puta u svojoj eri, na teren izveo formaciju 3-5-2. Postava je više manje bila standardna, s izuzetkom Mate Bilića koji je dobio šansu u odnosu na Eduarda, te Hrvoja Ćale za kojeg je Bilić procjenio da je trenutno u boljoj formi od Danijela Pranjića. Prvo poluvrijeme okarakterizirala je konfuzna igra naše reprezentacije, koja očito nije imala dovoljno vremena da do kraja razradi novi sistem igre. Jedine dvije prilike zapucali su brucoši u našim redovima, Hrvoje Ćale i Mate Bilić.

Početkom drugog dijela Belgijanci preuzimaju inicijativu i sa par dobro posloženih akcija dolaze pred vrata Vedrana Runje. Ozbiljniju šansu ipak nisu uspjeli stvoriti. Tome nije toliko doprinjela naša dobra obrana, koliko njihovo neiskustvo, jer ipak je riječ o momčadi čiji je najstariji igrač rođen 1983. godine.

Prije Kranjčarevog pobjedničkog gola veliku priliku za vodstvo nije iskoristio Luka Modrić kojem je sjajnu povratnu loptu uputio Ivan Rakitić. U 74. minuti Belgija je umalo izjednačila, kada je iz slobodnog udarca vratnicu pogodio njihov jučer najbolji igrač Eden Hazard. Do kraja utakmice imali smo još jednu priliku za gol, no udarac Danijela Pranjića obranio je belgijski vratar.

Na kraju možemo biti zadovoljniji rezultatom nego igrom prikazanom na stadionu kralja Boudewijna, a već u slijedećem prijateljskom susretu, koji igramo za dva mjeseca u Klagenfurtu protiv Austrije, navijači s pravom mogu zahtjevati puno više. Na kraju krajeva, Slaven Bilić i njegovi izabranici ostali su im veliki dužnici…

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.