Photo: Profimedia

MODRIĆ MEĐU ELITOM: Izabran najbolji nogometaš prošlog desetljeća, evo tko je odnio titulu

Autor: GIŠ

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) odabrao je najboljeg za razdoblje između 2011. i 2020. a pobjedu je u tijesnoj utrci s Cristianom Ronaldom odnio Argentinac Lionel Messi. Kako su priopćili iz IFFHS-a borba između njega i Portugalca Cristiana Ronalda, koji je završio kao drug, i bila je neizvjesna do samo kraja brojanja glasova.

“Messi i Ronaldo će definitivno ući u povijest ove igre.”, napisali su iz IFFHS-a.

Treće mjesto izbora u kojem je sudjelovalo 150 članova IFFHS-a osvojio je Andreas Iniesta, četvrti je Neymar, a peti Sergio Ramos. Iza njih slijede Manuel Neuer, Robert Lewandowski, Gianluigi Buffon, Zlatan Ibrahimović i top 10 zatvara Luka Modrić.

Kapetan naše reprezentacije nedavno je izabran u najbolji momčad proteklog desetljeća i za najboljeg playmakera u razdoblju od 2011. do 2020. godine, ispred Nizozemaca Kevin De Bruyne i Nijemca Tonija Kroosa.




Modrić je priznanje za najboljeg playmakera u izboru IFFHS-a osvojio 2018. godine.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.