Rijeka, 141112. Stadion Kantrida. Prijateljska utakmica Hrvatske reprezentacije i selekcije Prve HNL. Na fotografiji: Damir Miskovic i Davor Suker. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

MIŠKOVIĆ JE USPIO: HNS ima na stolu paket od desetak milijuna eura

Autor: Dnevno

Klubovi Prve HNL u prošlosti nisu mnogo zarađivali od prava na prenošenje utakmica, no to će se po svemu sudeći uskoro promijeniti, zahvaljujući vlasniku kluba iz Rijeka, Damiru Miškoviću.

KAKO ĆE SE DIJELITI NOVAC OD TV PRAVA?

Prvoligaški klubovi sami će podijeliti novac. Po aktualnoj shemi prvak ima oko 20 posto, a novi u najvišem rangu tek 440.000 kuna. TV prava važnija su za klubove sa začelja poput Intera, Varaždina ili sutra Šibenika, nego za Dinamo. Modrima je gotovo svejedno hoće li dobiti 9 ili 12 milijuna kuna. To će i dalje biti sitna stavka u njihovom proračunu. Naravno da kriterij rezultata mora biti prisutan, ali bitno bi bilo, zbog lige, zbog pospješivanja konkurentnosti svih, da se ugradi i socijalni aspekt. Zato, plasman na svako mjesto više mora donijeti veću zaradu, ali ne bi trebalo raditi velike razlike. Primjerice, kada bi novi u Prvoj ligi i deveti na tablici dobili po 4 milijuna kuna, to bi njima više značilo nego Dinamu 10 milijuna. Dijelu klubova radit će se praktično o trećini godišnjeg budžeta. Pogotovo ako će u vremenu koje je pred nama biti manje novca nego zadnjih sezona.

BESRAMNO JOJ BULJIO U GRUDI: Tko je ‘bomba’ o kojoj priča cijela regija?




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.