Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Miljenik Dinamovih navijača igra ozbiljno ozlijeđen, a to su samo rijetki znali

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Karijera Dinamove ‘jedinice’ Danijela Zagorca je dokaz kakve priče piše sport. Od četvrte lige pa sve do naslova prvaka s Dinamom i brojnih europskih pobjeda. Dugo je bio rezerva Livakoviću, koji je za njega rekao da bez Zagorca nikad nebi bio golman kakav je danas.

“Dobio sam dvije ponude u tom trenutku koje su me zanimale – jedna iz Belgije, gdje sam usmeno sve dogovorio s s trenerom, a druga iz Turske gdje sam potpisao predugovor s jednim prvoligašem. I onda me u jednom trenutku nazvao Zdravko Mamić i pitao zašto ne bi došao braniti u Dinamo” prisjetio se Zagi za Zagreb Info.

Zatim dodaje: “Imam tu pet vratara’, rekao mi je, ‘otići ćeš šest mjeseci na posudbu i kada raščistim situaciju s vratarima, doći ćeš ovdje’. S obzirom na to koliko sam uložio u sebe, u svoju karijeru i znoja i suza, stvarno mislim da sam zaslužio priliku u jednom ovakvom velikom klubu i nisam previše razmišljao. Zvao me u subotu, u ponedjeljak sam bio tu na liječničkim pregledima i od 29. godine sam ponosni član GNK Dinama.”

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Sjajan vratar

Brojka 100 u dresu Dinama nije daleko: “Taj broj 100… Tako blizu, a tako daleko. Tu sam negdje blizu 70 nastupa… Gledajte, realan sam čovjek, barem tako mislim. Imam 37 godina i nitko neće trpjeti čovjeka s 37 godina, a koji nešto ne donosi. Ja sam u situaciji, i svjestan sam toga, da moram svaku utakmicu nešto donositi. I onoga trenutka kada prestanem donositi, a to može biti svaku iduću utakmicu, dobivam neku novu ulogu. Ta brojka nije ni toliko daleko, ali nije baš ni blizu. Tako da ćemo vidjeti, to je teško pitanje.”

Teška sezona: “Jedna-dvije pobjede okreću sve u našu korist, ali treba isprovocirati malo i sreću. Ove sezone mislim da nikada više golova nismo primili u devedesetim minutama. Stvarno, nekako nam je i sreća okrenula leđa. Ali, provociramo je i tražit ćemo je i uvjerenja sam da će se to sve okrenuti u našu korist.”

“Ove godine stvarno posebno osjećamo tu podršku navijača, i to je ono što nam daje zamah. Da se vratimo na tu utakmicu protiv Gorice… Kažeš 8000 ljudi i stvarno u trenucima kada ti je teško osjetiš taj dodatni vjetar u leđa. Stvarno hvala svima koji nas ove sezone podržavaju. Kažem, ima uspona, ima padova, ali ono što obećavamo u svakom trenutku je da će ova momčad dati maksimum u svakome trenutku i da ćemo pokušati izvući najviše i nadati se da će nas malo i ta sreća pomaziti, da ćemo uspjeti uhvatiti neki ritam od nekoliko pobjeda i da ćemo stvari vratiti na pravo mjesto” pohvalio je navijače.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ozljede su, naravno, sastavni dio sporta. Zagorac se nedavno u Koprivnici poskliznuo na sklisku stepenicu prije utakmice, a nama je otkrio kakve još bizarne ozljede pamti: “Pao sam nedavno i tu na Maksimiru, isto na stepenici”, kaže kroz smijeh pa nastavlja: “Dobili smo neke nove kopačke na koje nisam naviknuo i izvrnuo sam zglob u njima pa sam ih potrgao. U ovom trenutku imam slomljen prst od utakmice protiv Hajduka i branim sa slomljenim prstom. Ali, to mi nije ništa novo.”




Za kraj je komentirao hoće li nakon karijere ostati u Zagrebu: “Jako mi je teško… Dosta toga mi se nepredvidivo događalo kroz život, tako da je jako teško mi nešto planirati, ali naravno da nemam ništa protiv da ostanem tu i da jednoga dana podučavam neke mlađe naraštaje. Želio bih jedan dan biti trener vratara i mislim da mogu puno vratarima pokazati. Mislim da mogu izgraditi dobre vratare tako da ćemo vidjeti što budućnost nosi.”

Poznatog sportaša žena je napustila, a on se odao boci: ‘Umro od tuge koja se zove Jugoslavija’




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.