Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Karoglan pričao o velikom grču, trener Varaždina otkrio što bi moglo ‘skrojiti prvenstvo’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nogometaši Hajduka uvjerljivom su se pobjedom 5:0 na Poljudu protiv Varaždina plasirali u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42.), Filip Krovinović (45+3.), Laszlo Kleinheisler (64.), Josip Elez (67.) i Marko Livaja (72.-11m).

Konačni rezultat sugerira da je Hajduk više nego lako došao do slavlja svega tri dana nakon kontroverznog međusobnog sraza u Varaždinu, ali zapravo nije bilo tako. Varaždin je u prvih pola sata dva puta pogodio okvir gola Hajduka. Postonjski u 16. minuti i Droždek u 33. prijetili su Hajduku i tresli gredu, odnosno vratnicu, da bi potom Diallo, a onda i Krovinović otključali vrata Varaždina i odveli utakmicu na mlin splitskog sastava.

“Imali smo odličan ulazak u utakmicu i do gola Hajduka smo dominirali, imali odlične šanse. Šteta što nam je sreća okrenula leđa. Bilo je frustrirajuće na poluvremenu. Odigrali smo odlično, a gubili 2:0. Nismo se uspjeli oporaviti od tog šoka. Hajduk je svojom kvalitetom i nošen odličnom podrškom uspio zabiti još tri gola”, rekao je trener Varaždina Nikola Šafarić.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Oglasio se i Karoglan

Upitan tko će biti prvak na kraju sezone, Šafarić je rekao: “Ne znam, vidjet ćemo za dva-tri mjeseca. Imaju tri odlične ekipe. Dinamo je u odličnoj situaciji, Hajduk kod kuće uvijek favorit, Rijeka odlično izgleda. Možda će manje ekipe skrojiti prvenstvo.”

“Svakako da nam je trebala pobjeda. U najmanju ruku, u polufinalu kupa si treću godinu zaredom. U Hajduku nema padanja kamena sa srca. Kamen je svake subote i nedjelje, samo trebaš pobjeđivati”, komentirao je Hajdukov trener Mislav Karoglan.

“Mi smo izašli s toliko grča da je to bilo vidljivo svakome. To je ono što ne volim. Uvijek kažem da moramo imati ono dječje u sebi, želju za nadigravanjem. Trebamo se više fokusirati na izvedbu. Kada zabijemo gol počnemo raditi stvari koje treniramo. U presingu smo bili nisko, u sredini terena smo Kalika ‘iskidali’. Jedva sam čekao poluvrijeme, ali hvala Bogu da smo zabili dva gola”, dodao je Hajdukov trener koji kaže da njegova momčad ima ogroman prostor za napredak: “Brekalo ima ogroman potencijal. To vidim na treningu. Pukštas ima ogroman prostor, Livi će biti zdraviji, Laszlo ima prostora za napredak. Moramo do pauze uzeti sve bodove. Moramo biti spremni, imamo ogroman prostor za napredak.”

Novi detalji velike VAR afere: Padale su sočne psovke, situacija sve neugodnija







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.