Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Jakirović presretan nakon senzacije: ‘Čestitam dečkima, držali smo se plana’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nogometaši Dinama mogu biti više nego zadovoljni prvom utakmicom play-offa za plasman u osminu finala Konferencijske lige. Pred 25.000 navijača u Sevilli Modri su slavili 1:0 i s tim rezultatom se vraćaju u Zagreb gdje je za tjedan dana na rasporedu uzvratna utakmica.

Dinamo je igrao strpljivo, pametno i na kraju dočekao svoj trenutak. Igrač Betisa Riad je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, nakon intervencije VAR-a, sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator je bio Bruno Petković.

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španjolskoj u nekoj službenoj europskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza. Također, prva je to pobjeda za Modre u gostima nokaut faze nekog europskog natjecanja protiv nekog kluba iz Liga petice nakon 1963. godine. Tada su slavili protiv Bayerna 4:1 u Münchenu u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova. Zato je razloga za zadovoljstvo itekako imao Sergej Jakirović, trener zagrebačkog sastava.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Jedna od dražih pobjeda

“Mislim da smo odigrali taktički zrelu utakmicu. Čestitam dečkima, držali smo se plana igre. Betis je jako dobra ekipa. Ovo je samo prvo poluvrijeme, ali vidjeli smo da možemo. Volio bih još više samo da šutiramo prema golu. Sada se okrećemo novim utakmicama, za vikend imamo Varaždin.

“Najavio sam da moramo smanjiti međuprostor. Ne sjećam se neke njihove šanse iz igre, to su bili većinom iz prekida. Najveća pobjeda? Meni je svaka utakmica izrazito važna, a meni je sigurno jedna od dražih pobjeda. Uzvrat? Morat će više riskirati, ali mi ćemo sigurno pred našom publikom pokušati ostvariti dobar rezultat i proći. Prva pobjeda u Španjolskoj? Nisam znao, čestitam dečkima još jednom, neka smo ispisali povijest”, zaključio je Jakirović u prvoj izjavi za Arenu Sport 1.

“Pokazali smo što znači Dinamo. Ništa nije gotovo. Treba odigrati još ovakvih 90 minuta, pametnih i nadam se prolazu. Odlična utakmica s naše strane. Odigrali smo čvrsto, prekinuli njihove napade. Imali smo prilika iz kontranapada, a na kraju smo slavili iz penala. Dinamo već godinama ima rezultate u Europi, opet je pokazao što znači u Hrvatskoj, nastavit ćemo raditi i šutjeti”, komentirao je Dinamov desni bek Stefan Ristovski.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bulat ponosan na pobjedu

Oglasio se i Marko Bulat: “Velika večer za sve dinamovce i Hrvate koji vole Dinamo. Imali smo motiv da sami sebi dokažemo da smo vrijedni. Htjeli smo pokazati na ovakvoj pozornici da možemo, da smo vrijedni. Ali još smo na pola puta. Defanzivno smo odigrali fenomenalno, znali smo gdje prijete. Muški smo odigrali i ostavili srce na terenu.”




Hrvatska ovu dramu neće zaboraviti, udarac od ovog ‘neprijatelja’ teško bi podnijeli




 

 

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.