Foto: GuliverImage/AP Photo/Manu Fernandez

Đoković pustio emocije: ‘Došli smo iz teške situacije ’90-ih, rat i sve što smo prošli…’

Autor: Ivor Krapac

Novak Đoković je još jednom pobjednik US Opena, četvrti put u karijeri, a naslov do kojeg je došao pobjedom protiv Danila Medvedeva u finalu donio je i puno emocija pri kraju sezone.

Vratio se na svjetski vrh, ponovno je prvi tenisač svijeta, no još važnije od toga, nova njujorška titula bila mu je sveukupno 24. u karijeri na Grand Slam turnirima, što je donijelo novi povijesni doseg.

Đoković se izjednačio s Australkom Margaret Court u broju osvojenih naslova u pojedinačnoj konkurenciji na Grand Slam turnirima. Sada su poravnati na vrhu skupne vječne ljestvice tenisača i tenisačica, a 36-godišnji Beograđanin će se u idućoj sezoni boriti za samostalno izbijanje na vrh.

‘Živim san iz djetinjstva’

Oduševljen novim velikim naslovom, Đoković je pustio puno emocija iz sebe govoreći o vlastitim dojmovima nakon dolaska do kraja u New Yorku.

“Ne znam odakle bih krenuo, ovo mi puno znači. Moram to reći, živim san iz djetinjstva. Natječem se u sportu koji je dao sve mojoj obitelji. Došli smo iz teške situacije 90-ih, rat i sve što smo prošli…”, rekao je Đoković.




“Moji roditelji su me jako podržali da bi bili uz mene. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Nitko se u mojoj obitelji nije bavio tenisom, tako da je izbor bio malo čudan. Dobio sam veliku podršku. Ovo je vaš trofej koliko je i moj. Volim vas”, dodao je 36-godišnji Beograđanin nakon proslave svojeg četvrtog naslova u New Yorku.

‘Dječački san bio je Wimbledon’

Podrška obitelji je Đokoviću značila jako puno, a putem kojim je prolazio na terenu, došao je do povijesti s obzirom na to da sada gradi prednost na vrhu vječne ljestvice pobjednika Grand Slam turnira među tenisačima.

Proslavio je sveukupno 24. trofej u karijeri i sada na četiri najveća svjetska turnira ima dva naslova više od drugoplasiranog Rafaela Nadala. Uz dostizanje Margaret Court, i to znači puno.

“Pisati povijest je nešto posebno. Na svaki mogući način posebno. Imao sam dječački san da postanem šampion i osvojim Wimbledon. Kada sam to uspio, pojavili su se novi ciljevi. Nisam vjerovao da ću biti s vama i da ću pričati o 24 Grand Slam naslova. Posljednjih par godina sam shvatio da je tu šansa za borbu za povijest”, rekao je Đoković.

Novi veliki trofej je došao, a koliko ih Đoković još ima u rukama, pokazat će već u idućoj sezoni. Osvajanjem Australian Opena, Roland Garrosa i US Opena, u ovoj godini je pobjedama dao poruku da se nije umorio, a za sve ostale tu je nada da će ipak malo usporiti.

To je u polušali rekao i Danil Medvedev u svojoj reakciji nakon meča. “Prije svega, želim pitati Novaka što ovdje radi i dalje. Treće naše finale, nadam se ne i posljednje. Kada planiraš malo usporiti? Čestitam tebi i tvojoj ekipi, 24 Grand Slam naslova. Ja imam jedan, ti 24”, bile su Rusove riječi.

Protivnicima stvarno nije lako dok je Đoković u punoj brzini.

Hrvat otkrio zašto trpi Đokovićeve uvrede: Ivanišević napokon razriješio veliku enigmu

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.