Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Dinamovom junaku bahata izjava nije trebala, a sad mu se otvara neočekivana prilika

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Zabio je Osijeku u posljednjim trenucima susreta za pobjedu Dinama 2:1 i oduševio navijače. Sad je pokrenuo Dinamo protiv Astane! Riječ je o Gabrielu Vidoviću koji je nakon golgeterske suše duge dva mjeseca prekinuo post u subotnjem derbiju odigranom na Maksimiru. Znači li ovaj pogodak i njegovo buđenje i može li Sergej Jakirović od njega očekivati redovite pogotke?

O Vidovićevom dolasku iz Bayerna prošlog ljeta puno se pisalo. Nije ni čudo, ne dolazi svaki dan igrač Bayerna u Dinamo. Dogovorena je posudba s opcijom otkupa na kraju sezone, a Vidović je tresao mreže u prve dvije utakmice u dresu Modrih protiv Slaven Belupa i Rudeša, upisao i dvije asistencije, ali onda je pao u ‘crnu rupu’.

Statistika je neumoljiva i otkriva kako je u sljedećih deset utakmica za Dinamo igrao ispod kriterija, a trener Jakirović ga je stavljao na poziciju krila koja mu nije omiljena. Više bi mu leglo igranje na poziciji ofenzivnog veznog, ali istu u Dinamu zauzima Martin Baturina i jednostavno za njega na toj poziciji nije bilo mjesta. I sam Vidović je po dolasku na Maksimir istaknuo kako mu je ‘desetka’ prirodna pozicija i da najviše voli igrati na poziciji prednjeg veznog.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Nepotrebna izjava

Tijekom golgeterskog posta i niza loših utakmica počele su stizati sve glasnije kritike na račun 19-godišnjeg mladog hrvatskog reprezentativca koje mu nisu nikako sjele. Dokazuje to najbolje i njegova prva izjava nakon slavlja protiv Osijeka.

“Kritike? Ne zamaram se, gledam sebe. Evo im sad, pa neka pišu”, rekao je Vidović u mikrofon MAX Sporta. Poprilično, usudili bismo se se napisati, bahata izjava za tinejdžera koji se očito teško nosi s teretom pritiska. Jer Vidović je doveden kao zamjena za Luku Ivanušeca koji je preselio u Rotterdam, a Ivanušecovu ulogu na travnjaku nije lako nadomjestiti.

Golovi Osijeku i Astani svakako su dobar početak ili nastavak priče s početka sezone, a sada ostaje za vidjeti može li Vidović redovito tresti suparničke mreže i nositi Modre do novih pobjeda. U Kazahstanu je nastavio priču. Jer ‘jedna lasta ne čini proljeće’, a prva sljedeća prilika ukazuje se već protiv u nastavku HNL-a. Umjesto da kritičarima odgovara verbalno preko televizijskih kamera, Vidović bi im trebao odgovarati na travnjaku jer onda zacijelo ne bi bilo ni razloga za bilo kakve negativne intonacije.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prilike za dokazivanje

Slaven Belupo, Rudeš i Ballkani sljedeća su tri suparnika hrvatskog prvaka i nastavi li u tim utakmicama tresti mreže kao što je to učinio protiv Osijeka i u Astani, onda će kritičarima na pravi način dokazati da nisu bili u pravu, onako kako to treba, kako se očekuje, igrama na terenu.




Valja istaknuti i kako su Vidoviću dodatan teret očekivanja na leđa stavili i njegovi prethodnici koji su igrali na poziciji lijevog krila. Jer ranije spomenuti Ivanušec, a prije njega i Mislav Oršić visoko su podigli letvicu i oduševljavali maksimirsku publiku svojim golovima, bez suvišnih i nepotrebnih izjava pred kamerama. Jer teško možemo zamisliti Oršića ili Ivanušeca onakvu izjavu u kamere.

Kako bilo, pred Vidovićem je period dokazivanja, da se dokaže da Dinamo za njega ima razloga isplatiti cijenu od četiri milijuna eura, koliko iznosi odštetna cijena u slučaju trajnog otkupa ugovora. Ako se to dogodi nitko sretniji od Dinamovih navijača, jer bi to značilo da se 19-godišnji as vratio izdanjima sa samog početka maksimirskog mandata…

Supruga poznatog nogometaša pozirala gola: ‘Ma ti si majka i sredovječna žena, kako te nije sram’




 

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.