Foto: GuliverImage/AP Photo/Francisco Seco

Pogledajte seriju udaraca koja je uzdrmala Furyja, teturao je i jedva ostao na nogama

Autor: Ivor Krapac

Oleksandr Usik je novi vlasnik sva četiri najveća naslova u teškoj kategoriji u boksu. Svladao je Tysona Furyja kojem je time oduzeo naslov po WBC-u, a poslije meča u kojem je Usik slavio, jedna Ukrajinčeva serija napravila je veliku razliku u razdoblju u kojem se puno toga lomilo.

Niz Usikovih udaraca koji je bio najopasniji za Furyja dogodio se u devetoj rundi. Britanac je teturao i jedva se zadržao na nogama prije kraja runde, a spas je na koncu pronašao u tome što je runda već bila blizu kraja, pa Usik nije imao vremena za nastavak serije kojom bi možda i prekidom završio meč.

Kako je izgledao Ukrajinčev napad koji je uzdrmao Furyja i izazvao reakciju suca u ringu, pogledajte – OVDJE.

Britanac bolji u prvom dijelu meča

Fury je bio bolji u prvom dijelu meča, prvih pet ili šest rundi išlo je na njegovu stranu, no kasnije se Usik podignuo i na koncu slavio ujedinjenje teškaških naslova. Poslije meča, zahvaljivao je Bogu, hvalio je svoju zemlju i ukrajinske vojnike koji se bore protiv ruske invazije, a poželio je i odmor – i poljubac za suprugu.




Tyson Fury je, pak, bio uvjeren da je pobjeda trebala biti njegova. “Vjerujem da sam ja dobio ovaj meč. Njegovih je bilo nekoliko rundi, ali ja sam ih dobio više. Pokazali smo pravu borbu”, rekao je Britanac, a onda je u priču uključio i rat koji traje u Ukrajini.

“Njegova zemlja je u ratu, ljudi podržavaju zemlju koja je u ratu. Za mene nema dvojbe, moje je mišljenje da sam dobio ovaj meč. Imamo i klauzulu o revanšu u ugovoru. Bila je to podijeljena odluka sudaca s mojim porazom od dobrog malog čovjeka. Idemo opet u listopadu”, poručio je Fury, a bude li uzvrata, ove godine bi se taj meč trebao dogoditi 12. ili 13. listopada.

Poznati nogometaš dobio poziv za Bljesak i otišao ratovati: Zabio Ajaxu, pa završio kao konobar




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.