Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ako je ovo forma prije Hajduka Dinamu se ne piše dobro

Autor: Andrija Kačić- Karlin

Dinamo je pobijedio Rudeš, najslabiju momčad lige. No, na neke pobjede momčad ne treba biti ponosna. U konkretnom slučaju Dinamo je u dvoboju protiv Rudeša bio toliko jalov i neraspoložen da se slobodno može reći – pobjeda je izborena više sretno nego spretno.

Trener modrih Sergej Jakirović ne može biti zadovoljan s ovakvom formom svoje momčad tjedan dana prije derbija s Hajdukom. Jer, Rudeš je u prvome poluvremenu bio i bolji i opasniji i samo spletom nesretnih okolnosti nije poveo. Dinama je spašavao vratar Zagorac, okvir gola i šeprtljavost Rudešovih napadača. Uglavnom, bilo je nevjerojatno gledati da se Dinamo muči protiv Rudeša koji u našem prvenstvu služi kao „kanta za nabijanje”.

Jakirovićeva momčad toliko je griješila da je i ono malo gledatelja na tribinama bilo najbučnije dok su se smijali. A salva zvižduka kod odlaska na odmor dovoljno govori kakva je partija Dinama bila u prvome poluvremenu.

Ronald Gorsic / CROPIX

Upozorenje

Jest, u nastavku je Dinamo zapeo snažnije, ali to nije i dalje bilo na razini očekivanja od momčadi koja pretendira obraniti naslov prvaka. Trebalo je proći dobrih dvadesetak minuta da se uopće pripravi kakva zgoda, a i kada je došla slijedio je promašaj. Zvižduci su bili sve snažniji…

Pa su redom šanse zapucali Vidović, Kaneko i Kulenović dvaput. I kada je zavladao već strah, jer samo bod Dinama protiv Rudeša bio bi pravi krah, dogodio se determinirajući moment. Gol je zabio Kulenović nakon asistencije Japanca Kaneka. Vrijedan i uporan Azijat spasio je jednu loptu, usmjerio je prema Kulenoviću koji svoju treću šansu nije zapucao.

Bio je to trenutak olakšanja za cijelu Dinamovu postavu. No, gledajući cjelokupan dojam Dinamovog nastupa protiv potpunog autsajdera onda će se lako zaključiti – Nije dobro!

Bjelica srušio velikog favorita: Niko Kovač pred otkazom, a Bayern doživio debakl







Autor:Andrija Kačić- Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.