Foto: Damir Krajac/CROPIX

Aco Petrović otvoreno prozvao čuvenog Srbina, poznat je i razlog

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Kao grom iz vedra neba osvanula je vijest da bi aktualni izbornik srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić mogao preuzeti trenersku klupu Dubaija, kluba koji bi od sljedeće godine trebao igrati u ABA ligi i Eurokupu.

Sam Pešić je o tome otvoreno pričao nakon utakmice između Srbije i Finske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. “Kod nas se uvijek priča i brinu se tuđe brige, a ja vam najiskrenije govorim, bez potrebe da nešto muljam ili lažem. Nemam nikakve planove poslije Olimpijskih igara. To mi je glavna preokupacija”, objasnio je Pešić, pa dodao:

“Koliko ja znam, nije bilo nikakvih ponuda niti pregovora s Dubaijem. Imam tamo prijatelje kojima pomažem koliko mogu”, objasnio je Pešić. Ubrzo nakon što se u javnost proširila vijest da bi Pešić mogao preuzeti Dubai oglasio se bivši izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović.

Sve zbog ranije izjave

“Interesira me, jer se po medijima proširila vijest, da li je točno da bi g. Pešić trebao preuzeti trenersku poziciju u momčadi Dubaia, koja bi u sljedećoj sezoni, trebala igrati ABA ligu te Eurocup? Ukoliko jeste, da li Pešić i dalje ostaje pri ideji da se ABA razmontira”, upitao je Petrović.




Razlog za Petrovićevu reakciju je jedna ranija Pešićeva izjava. Naime, on je pred utakmicu Srbije i Finske rekao da je “nama potrebna profesionalna liga i da smo na Kupu vidjeli kvalitetne ekipe.”

Na taj način je aludirao da srpskim klubovima zapravo nije potrebna ABA liga i da bi domaća liga bila dovoljno jaka i konkurentna. Sve se dogodilo u jeku nagađanja da bi mogao preuzeti klupu Dubaija.

Stjepan je drmao Hrvatskom: ‘Ma koga si ti to ubio Vidoševiću, ako si branitelj dragovoljac?’




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.