Screenshot/Youtube

Ukrajinska vojska navodno snimila NLO: Snimka je nevjerojatna, kruže brojne teorije

Autor: Zlatko Govedić

Ukrajinska vojska navodno je kamerom snimila NLO. Na snimci se vidi veliki crni disk kako lebdi iznad zemlje na ratom zahvaćenu području. Čuje se kako vojnici raspravljaju o tome što bi taj objekt mogao biti.

“Što je ovo? Zašto se ne miče?”, upitao je je jedan vojnik. Pripadnici 406. bataljuna ukrajinskih oružanih snaga (UAF) snimili su prizor jednim od svojih dronova s toplinskom kamerom. Detalji o NLO-u ostaju misterij, no s obzirom na visinu drona, objekt bi mogao biti velika letjelica koja lebdi na udaljenosti oko 50 km.

Termalno snimanje dronom sugerira da je NLO bio topliji od okoline, iako crvena “poruka o grešci” na upravljačkom sučelju drona ostavlja neke informacije nedostupnima, tvrde britanski stručnjaci koji su prvi podijelili video. Inače, dron za termalno snimanje marke DJI Mavic 3T bataljunu je poklonila zaklada DeepInspire.

‘Stoji mirno, vidiš li?’

Vojnici su raspravljali što bi objekt zapravo mogao biti, tvrdeći da je “to svakako NLO”, što je u svakom slučaju točno jer NLO znači: “neidentificirani leteći objekt”.

“Stoji na mjestu, na ekranu. Povećaj još” rekli su vojnici.

“Stoji mirno, vidiš li?”
U završnim trenucima vojnici se šale da bi ga “možda trebali udariti” svojim kvadkopterom teškim jedan kilogram.

Korisnici Reddita brzo su iznijeli svoje vlastite ideje, sugerirajući da bi to mogla biti optička iluzija poznata kao fata morgana, ili superior mirage, koja savija svjetlost i stvara pojavu da objekti plutaju.

“Riječ je o brodu na moru”, rekao je jedan korisnik.
(VIDEO) RUSI OBORILI NLO? Viralna snimka uznemirila stanovnike u blizini granice s Ukrajinom

Možda je samo greška?

Predstavnik tvrtke DJI, koja je proizvela dron, tvrdi da iako ne mogu objasniti video, razlog bi mogao biti pogreška opreme.

“Primijetili smo da postoji poruka o grešci u snimci koju ste podijelili”, rekao je glasnogovornik i pojasnio: “To je crvena traka u gornjem lijevom kutu.”

Video je snimljen na crnoj toplinskoj skali, što znači da su tamni objekti topliji od okoline. Crne toplinske skale obično su prikazane u crno-bijeloj boji, pa je teško reći je li pozadina misterioznog objekta plavo more ili plavo nebo.

Međutim, to ne objašnjava zašto se taj misteriozni objekt navodno uzdiže u zraku niti što je on uopće.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.