Bigfoot, Foto: Wikimedia Commons

Googleova umjetna inteligencija dala neobičan savjet: ‘Ovako ćete uhvatiti Bigfoota’

Autor: Zlatko Govedić

Googleova umjetna inteligencija Bard dala je smjernice kako locirati i uhvatiti Bigfoota. Entuzijasti koji vjeruju u postojanje tog legendarnog bića tako bi se trebali “prerušiti u to stvorenje i nositi divovsku mrežu ako ga žele uhvatiti”.

Prema Google Bardu, većina potrebne opreme već je dostupna amaterskim tražiteljima i “profesionalnim lovcima” na Bigfoota. Prvi korak je da ga se izvuče iz njegova staništa. Prema chatbotu, trebalo bi postaviti “složene prikaze s treperavim svjetlima, čudnim zvukovima i neodoljivim mirisima kako biste privukli njihovu njegovu znatiželju”.

Pošto privučete stvorenje mješavinom ugodnih mirisa i zapanjujućih svjetala i glazbe, lov bi trebao teći puno lakše. “Divovska mreža također bi mogla biti korisna, s obzirom na to da bi prosječni Bigdoot bio “prilično velik pa je potrebna tolika mreža”.

Tehnologija čitanja misli

Pošto uhvatite stvorenje i nahranite ga prikladnom hranom, pravi izazov je infiltrirati se u zajednicu neuhvatljivih bića. Prema Bardu, sve što je potrebno jest realistični i uvjerljivi kostim.

“Stvorite životno velike, realistične kostime Bigfoota kako biste se infiltrirali u njihove zajednice i stekli povjerenje”, savjetovao je Bard.

Dok lovci pripremaju kostime dovoljno uvjerljive da se uklope u grupu, znanstvenici mogu početi raditi na “čitačima misli”.
Bard predlaže “tehnologiju čitanja misli” kako bismo “razumjeli misli i motivacije Bigfoota” ili aplikaciju koja prevodi ljudske osjećaje u Bigfootove razumljive krikove, jecaje i korake.

Bard zaključuje: “Razvijte aplikaciju koja prevodi ljudske emocije i namjere u frekvencije razumljive Bigfootu, potičući komunikaciju i povjerenje.”

(FOTO) Muškarac snimio dlakavo dvonožno stvorenje: ‘Uvjeren sam da je to Bigfoot’
Legendarno biće

Bigfoot, još nazivan Sasquatch, jest veliko majmunoliko stvorenje koje navodno lunja divljinama Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, posebno oko Velikih jezera, Tihog oceana, Stjenjaka, i na sjeverozapadu i jugu SAD-a.

Opisuje se kao krupno čovjekoliko biće obraslo dlakom, jakog torza i visine dva do tri metra. Glava mu je mala i ušiljena prema vrhu, bez istaknutog vrata i čela. Oči su mu male, a nad njima nalazi se jaki koštani greben. Dlaka je relativno kratka i kudrava, tamnija kod mlađih primjeraka, a crvenkasta kod starijih. Biće ima karakteristična velika stopala čiji su otisci veličine do 40 cm.

Bigfoota su navodno viđali još i američki Indijanci na zapadnoj obali Sjeverne Amerike u pretkolumbovsko vrijeme. Indijanski nazivi za to stvorenje razlikovali su se od plemena do plemena. Tako su pripadnici plemena Lummi bigfoota zvali Ts’emekwes, plemena koja su živjele oko planine St. Helens zvali su ga Skoocoom, a najpoznatije indijansko ime je Sasquatch, koje su mu dali pripadnici plemena Halkomelem.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.