Photo: Josip Regovic/PIXSELL

OBAVLJENI FINALNI RAZGOVORI: Tko preuzima Podravku?

Autor: Iva Međugorac

Tko će u narednih godinu dana biti na čelu Podravke, pitanje je to na koje bi odgovor mogao stići već do konca ovoga tjedna ukoliko Vlada i mirovinski fondovi uspiju postići kompromis.

Naime, mandat aktualnoj upravi istječe u veljači naredne godine, no kadrovsku borbu probudila jeoiznenadna i prerana smrt menadžera Marina Pucara.

U javnom prostoru oko čelne pozicije u Podravci povela se žestoka polemika, a osim toga u medije su dospjela četiri zanimljiva imena.

Jedno od njih ono je Davora Doke financijskog direktora Podravke i iskusnog menađera koji dolazi iz fondovske industrije, a kojega navodno podupiru mirovinski fondovi, no valja napomenuti kako on već sada prema pravilima kompanije mijenja predsjednika uprave. Bez šansi nije ni aktualni šef HGK Luka Burilović koji je prema tvrdnjama upućenih prilično zagrijan za fotelju u Podravci. Interes za koprivničkog diva pokazuju i lokalni HDZ-ovci koji na čelnu poziciju guraju Gorana Markulina dugogodišnjeg direktora Cromarisa koja je inače članica Adris grupe. Markulin je inače desetak godina radio u Podravci kao član uprave i direktor sektora za strateško upravljanje.

Interesira se za preuzimanje ove kompanije i bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić, no upućeni tvrde kako su skromne šanse da do toga dođe iako je Plenković obavio razgovore i sa njom i sa Burilovićem koji navodno ima nešto veće šanse za preuzimanje ove podravske kompanije. Šansi ima i Davor Doko, ipak čini se kako će finalnu i službenu odluku u konačnici donijeti Plenković koji se silno zainteresirao za kadroviranja po Podravci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.