Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Novi poslovi Ericsson Nikole Tesle vrijedni oko 35 milijuna kuna

Autor: Sanja Plješa/Hina

Poslovodstvo tvrtke Ericsson Nikola Tesla (ENT) ugovorilo je nove poslove s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Ukupna vrijednost poslova iznosi oko 35 milijuna kuna.

Kako su objavili iz ENT-a, u suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika Promet, Ericsson Nikola Tesla je s MUP-om potpisao ugovor vezan uz nastavak provedbe projekta “Zelene granice“ s ciljem uspostave nadzora nad državnom granicom sukladno Schengenskim pravilima.

Suradnja se, navodi se u priopćenju, odnosi na opremanje terenskih vozila MUP-a visoko sofisticiranom video opremom povezanom sa središnjim nacionalnim kao i lokalnim centrima za nadzor državne granice. U tom području, u suradnji s tvrtkom Securitas Hrvatska, s MUP-om je potpisan i ugovor vezan za stacionarne sustave što se odnosi na opremanje dodatnih lokacija video opremom i softverom koje funkcionalnostima odgovaraju Schengenskim pravilima.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave ENT je potpisao ugovor vezan uz usluge unaprjeđenja, dorade i nadogradnje ZUP IT sustava odnosno jedinstvenog aplikativnog sustava za praćenje i nadzor upravnog postupanja te edukacije korisnika.

Ugovoreni poslovi uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. Cilj projekta je uslugama unaprijediti postojeći ZUP IT sustav kojim se prikupljaju podaci kako bi se unaprijedlo praćenje upravnog postupanja i odlučivanja u javnopravnim tijelima, te otklonila nepotrebna upravna postupanja.

Postojeći ZUP IT sustav bit će unaprijeđen doradom trenutnih i dodavanjem novih funkcionalnosti u sustav, na prijedlog primarnih korisnika sustava.




Autor:Sanja Plješa/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.