Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Zvijezda jugoslavenskih filmova preminula od tuge za suprugom: Kad je preminuo, nije izlazila iz kuće

Autor: Barbara Grgić

Na današnji dan, 14. listopada, preminula je srpska glumica Milena Dravić.

Dravić se liječila u beogradskoj bolnici Bežanijska kosa, a iako su liječnici davali sve od sebe, glumici nažalost nije bilo spasa. Preminula je u 79. godini života.


Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Nije mogla preboljeti odlazak supruga

Naime, nakon što je glumici preminuo suprug Dragan 2016. godine, Milena se potpuno povukla u svoju kuću, od jutra do mraka je gledala televiziju i nikako ga nije mogla preboljeti.

“Bez njegova osmijeha za dobro jutro i bez podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći vjeru u život i ljude, ljubav…, ništa više nije isto. Niti može biti. Nedostaje mi i naša svakodnevica, kad smo stajali na stepenicama, kad bih osjetila nježnu ruku na svojem ramenu, zagrlila ga. I ono kratko: ‘Ćao, vidimo se, volim te’”, rekla je Milena.


Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Podsjetimo, Dragan i Milena upoznali su se na snimanju filma “Horoskop” 1969. godine. Milena je već tad bila jedna od najvećih zvijezda Jugoslavije, a glumac ju je tijekom pauze za ručak zaručio. Na brzinu su odabrali kumove, pobjegli i vjenčali se.

Kuma im je bila Jelisaveta Seka Sablić, poznata po ulozi u kultnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Cijela je Jugoslavija pamti obnaženu, osim velikog Arsena: ‘Njegova umjetnost stala je između nas’




U životu jedino žalili što nemaju djecu

Ljubav Dragana i Milene bila je zaista filmska. Ipak, san o tome da postanu roditelji, nikad nisu ostvarili.

“To je velik nedostatak da naša sreća bude potpuna. Imamo nećakinju Ivu, oko nje se okreće naš svijet”, rekao je Dragan.




‘Kako su se voljele dvije budale’: Dirljiva ljubavna priča najljepše glumice bivše Jugoslavije

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.