Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zbog Vlade Divljana i statusa na Facebooku HRT-ov novinar dobio opomenu pred otkaz

Autor: B.G.

Jedan do velikana jugoslavenske glazbene scene, nekadašnji frontmen grupe Idoli Vlada Divljan (57) preminuo je na današnji dan 2015. godine u Beču nakon duge i teške bolesti.

Divljan je karijeru počeo krajem 70-tih godina prošlog stoljeća, a 1979. sa Srđanom Šaperom i Nebojšom Krstićem osnovao je bend Dečaci koji će kasnije preimenovati u Idole. Idoli su radili na kultnoj kompilaciji ”Paket aranžman” koja je ušla u povijest kao jedno od najutjecajnijiih izdanja Yu-rocka. Album ”Odbrana i poslednji dani” proglašen je najboljom rock pločom izdatom u bivšoj državi.

Nakon raspada Idola, Divljan je započeo solo karijeru. Bavio se i pisanjem glazbe za film, objavio tri albuma za djecu i surađivao na mnogim glazbenim projektima.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

HRT-ovac nakon njegove smrti umalo dobio otkaz

Nakon Divljanove smrti oglasili su se brojni njegovi kolege, prijatelji, ali i novinari. Većina se opraštala od prerano preminulog glazbenika, no bilo je i onih koji su požalili svoje riječi. Jedan od njih je i HRT-ov novinar Vedran Kukavica.

Kukavica je na svom Facebook profilu napisao status koji je izazvao zgražanje, a kako se pisalo te 2015. godine, slučaj nije stao na tome, već je Kukavica zbog svoje objave, odnosno zato što se ogriješio o HRT-ov interni propis da se bez dozvole ne smije javno istupati i “time nanio štetu ugledu kuće”, dobio opomenu pred otkaz.

Stankovića su došli podržati mnogi estradnjaci koje dugo nismo vidjeli, ova faca je privukla svu pažnju




“Bog mu dao mir duši …Ali, evo recimo moj sin Jozo ima 23 godine, prati glazbu, slaže note i melodije, svira, brejka … baš je, čini mi se, u toku … a pojma nema tko je blagopočivajući Vlada Divljan. Zapravo sam htio pitati, ako mi netko može pomoći: koliko godina će proći dok ovakve vijesti skinemo s naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom koncesijom?
Hoćemo li morat čekat dok umre zadnji čovjek koji je živio prije 1991.?I, onako usput: je li u zadnjih 25 godina umro ijedan glazbenik u Mađarskoj, Austriji il Slovačkoj?…”, napisao je, a ispod njegove objave razvila se žustra rasprava. Između ostalih odgovorio mu je i Zoran Šprajc koji je napisao: “Možda je stvar u tome da dosta Hrvata za razliku od tebe nije živjelo u Mađarskoj, Austriji ili Čehoslovačkoj nego u zemlji gdje je Vlada Divljan bio dosta poznat glazbenik”.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.