Plazma-torta s jabukama: Ukusno osvježenje za pet minuta
Za vikend ste pretjerali u hrani i piću, brzo smućkajte ovu juhu i vratite se u život
Za vikend ste pretjerali u hrani i piću, napravite si ukusnu juhu od rajčica kako bi lakše prebrodili moguće probavne probleme i neugodan mamurluk. Juha od rajčice pomoći će vam u hidratizaciji, detoksikaciji, nadoknadi elektrolita, što može smanjiti umor i glavobolju, a idealna je i kao međuobrok ili predjelo.
Sastojci:
700 ml pasirane rajčice
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g mliječnog namaza
2 glavice luka
1 žličica bosiljka
15 g šećera
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
Nasjeckajte luk na sitno, listiće bosiljka na trakice. U grijani lonac dodajte 2-3 žlice maslinova ulja, pa luk i šećer. Posolite, promiješajte i pržite na laganoj vatri dok luk ne omekša. Nakon 5-6 minuta dodajte bosiljak, ulijte rajčicu i promiješate. Pustite da zavri pa kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Izradite juhu štapnim mikserom, ulijte vrhnje za kuhanje, posolite i popaprite, dobro promiješate i kuhajte još pet minuta. Poslužite uz žličicu sirnog namaza, posuto bosiljkom.