Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U ŽIVOTU IM NE TEČE SAMO MED I MLIJEKO: Tko je lijepa partnerica srpske premijerke koja je očarala Johnnyja Deppa?

Autor: T. Š.

Životna partnerica premijerke Srbije, Milica Đurić, poovno je privukla pažnju pojavljivanjem na premijeri Deppova animiranog serijala “Puffins Impossible. Naime, Milica je tamo uspjela oduševiti i samog Johnnyja Deppa, o čemu su se raspisali tamošnji mediji, a Brnabić nije skidala osmijeh s lica. No, tko je zapravo Milica?

Riječ je o liječnici koja radi u Centru za radiologiju i magnetsku rezonancu u Kliničkom centru Srbije. Od obitelji nije skrivala ljubav s premijerkom, a  zajedno su već 11 godina. Ipak, u javnosti se s premijerkom ne pojavljuje toliko često. Možda razlog leži i u tome što zajedno odgajaju sina Igora, a Brnabić nije voljna cijelu obitelj toliko eksponirati u javnosti..

Podsjetimo, par se 2018. godine odlučio imati dijete, pa se Milica podvrgnula umjetnoj oplodnji. Malenije je rođen u veljači 2019. godine, no upravo tu postoji problem.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako u Srbiji ne postoji zakon o istospolnim brakovima, tako ni Milica i Ana svoju vezu nisu nikad ozakonile, pa premijerka malenom Igoru na papiru nije ništa, iako ga sama zasigurno smatra svojim sinom i nasljednikom.

Upravo je u tome ležao i jedan od najvećih problema s kojima su se susretali parovi u Hrvatskoj koji nisu mogli ozakoniti svoju vezu, a u očima zakona i prava, nije im se priznavalo niti to što godinama primjerice žive zajedno. Prava i mogućnosti poput podizanja stambenog kredita ili prava na nasljedstvo za takve parove nisu bila moguća.

Ana Brnabić je prva žena u Srbiji na poziciji premijerke i deklarirana je lezbijka, stoga mnogi parovi u Srbiji vjeruju kako će upravo ona utjecati na donošenje promjena koje će i njoj i Milici olakšati životu.




Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.