Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Srbi komentirali našeg pobjednika na Dori: ‘Hrvati šalju našminkanog s lancima’

Autor: I.D.

Otkako je Baby Lasagna pokorio Doru, o njemu su se raspisali i Srbi. “Hrvati šalju našminkanog pjevača s lancima na Eurosong: Susjedi odabrali predstavnika – Baby Lasagna otpuhao konkurenciju”, glasni naslov srpskog Blica. “On je pjesmom “Rim Tim Tag Dim” dobio najviše glasova publike i žirija, a na sceni se pojavio s make-upom, u specifičnom kostimu s lancima”, opisali su ga Srbi.

Publika je ovome Istrijanu dala čak 247 bodova, a od početka je osvojio publiku koja ga je smatrala favoritom, iako se na Dori našao zbog odustajanja pjevačice Zsa Zse. Naime, dalo se primijetiti te su mnogi strani mediji pisali, a uz njih i Srbi, da pjesma Baby Lasagne “baca” malo na hitove metal sastava iz Njemačke, Rammsteina.

Podsjetimo, u glasanju je sudjelovao žiri iz četiri županije: Zagreb, Split, Osijek i Rijeka, kao i žiri iz četiri europske zemlje: Njemačke, Ukrajine, Islanda i Italije. S druge strane, domaći mediji raspisali su se o objavi bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena koji je izrazio negodovanje pobjedom Lasagne na Dori. Lovren je njegovu pjesmu nazvao “demonizacijom”.

Talentirani dečko iz Umaga

Inače, relativno nepoznato ime na domaćoj sceni preko noći je postalo ono o kojemu bruje društvene mreže, a mnogi upravo Baby Lasagni predviđaju pobjedu i na Eurosongu. To dokazuje činjenica da smo njegovom pobjedom na Dori skočili na visoko drugo mjesto na kladionicama. Pa, tko je zapravo ovaj simpatični Istrijan?

Marko Purišić pravo je ime glazbenika koji pjeva ‘Rim Tim Tagi Dim’. Ljubiteljima žešćih žanrova u Hrvatskoj Purišić i nije stran jer je u nekoliko navrata bio član benda Manntra. U spomenutom bendu nastupao je u periodu od 2011. do 2016. te od 2018. do 2022., a svojedobno su se natjecali i na Dori. Te 2019. godine, Manntra se domaćoj publici predstavila s pjesmom ‘In The Shawods’, a iako je pobjedu na Dori odnio mladi Roko Blažević, Purišić i njegov bend zaradili su visoko četvrto mjesto.

Također, osim što je stvarao svoju autorsku glazbu, Marko je pisao tekstove i glazbu i za druge autore. Najpoznatiji je po suradnji s natjecateljem The Voice Hrvatska prve sezone, Marinom Jurićem Ćivrom s kojim je radio na njegovom singlu ‘Tamo’, a ostavio je svoj trag i na njemačkoj glazbenoj sceni. Naime, pisao je tekstove za album benda Mono Inc., ‘Ravenblack’, kojeg je njemačka publika izvrsno prihvatila pa se album našao na prvom mjestu službene njemačke ljestvice slušanosti za što je Purišić dobio i prikladnu nagradu.




Urban priznao ono o čemu mnogi muškarci šute: ‘Neugodno mi je zapravo’

Pod umjetničkim imenom Baby Lasagna Marko je zasad objavio dvije pjesme, ako ne računamo onu s kojom će se predstaviti na Dori. Prva pjesmu koju je objavio prije dva mjeseca jest ‘IG BOI’, a prije koji tjedan izašla je i ‘Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much’. Inače, da ni sam nije očekivao ovakvu reakciju javnosti, Marko, odnosno, Baby Lasagna priznao je putem svog Instagram profila još prije odlaska u finale Dore. “Hvala vam na gotovo zastrašujućoj potpori! Hvala vam što vjerujete u mene i u Rim Tim Tagi Dim – mnogi vjeruju više nego ja! Ispovraćao se od treme još uvijek nisam, i to sve zahvaljujući tebi”, napisao je.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.