FOTO: Croatia Records

Publika ogadila Splitski festival, zasmetali im preljubnici i Srbi: ‘Na što je ovo spalo’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je 1. ožujka zatvoren natječaj za prijavu novih pjesama za ovogodišnji Splitski festival, protekla su tri tjedna članovi Komisije za odabir pjesama preslušavali pristigle skladbe te prema “iskustvu i stručnosti” ocijenili svoje favorite.

U subotu 6. srpnja, održati će se jubilej velikog splitskog autora Tea Trumbića “Ča će mi Copacabana”, dok će se u nedjelju 7. srpnja održati Završna natjecateljska večer.

Za tu večer, stručni žiri odabrao je 22 skladbe, a sudeći po brojnim komentarima koji kruže društvenim mrežama, sljedeće će godine dvaput razmisliti o odabiru.

FOTO: Croatia Records

Publika kipti od bijesa: ‘Od glamura do vašarske fešte’

I dok su neki od izvođača dobro poznati publici, doajeni Splitskog festivala, ima i puno novih imena koji tek trebaju probiti svoj put do srca publike. No, s obzirom na komentare, neće im biti lako.

“E moj Splitski na što si spao. Od one glamurozne veličine do vašarske fešte”, “Znam dva izvođača, tko su ostali”, “Majko moja mila, što je ovo i tko bira ta imena”, “Ohoho, ima svega – i kvalitetnih glazbenika i onih koje očito netko gura i onih koji se guraju u krevet oženjenima”, “Na što je ovo spalo”, “Svega ćemo se nagledati, čak ima i Srba”, neki su od komentara.

Izvođači koje ćemo imati priliku čuti na Splitskom festivalu su: Nenad Vetma, Dženan Lončarević, Saša Jakelić, Šimun Ševerdija, Dean Dvornik, Mucalo, Gavrani, Nataša Reić Matković, Lorenca Puhar Lola, Romana, Oliver J. Berekin, Goran Ivas & Superstary, Hrvoje Burazer Pavešković, Ibrica Jusić, Klapa Cesarice, Ružica Čović, David Glibo, Bon Voyage, Tena Vodopija, Dražen Žanko i Stijene.

HRVATA GLEDALI MILIJUNI: Maksim Mrvica oduševio prilikom dočeka kineske nove godine




U subotu 6. srpnja, u čast velikom Teu Trumbiću nastupit će: Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Ive Županović, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.