Foto: Domagoj Jerlagić

‘PRVI RENT A CHEF’ Mladi kuhar oduševio je Hercegovce svojim jelima s pričom: ‘Kulinarstvo mi je velika ljubav’

Autor: Ivana Ivandić

Prvi ‘rent a chef’ u Hercegovini Domagoj Jerlagić iz Tomislavgrada ispričao nam je kako je ljubav prema hrani pretvorio u posao i pokrenuo projekt ‘Rent a chef – Anywhere’.

Ideja se rodila, kako priča, prije četiri mjeseca kada je imao dovoljno vremena za razmišljanje, ali korijeni te priče sežu još u djetinjstvo.

“Krenulo je od djetinjstva, gledao sam što mama radi i stalno joj se motao oko nogu. Kasnije je ljubav prema kuhanju nadjačala ona ljubav prema konzumiranju hrane, a u zadnjih nekoliko godina se i ova prva ponovno probudila i tu sam gdje jesam”, govori.

Iskustvo je stekao kao student radeći u ugostiteljstvu, ali i sam eksperimentirajući u kuhinji. Također voli putovati i isprobavati nova jela i okuse.

“Rekao bih da je to najprije spoj ljubavi prema hrani i svih iskustava koja sam u životu stekao”, ističe.

Objašnjava kako je ‘Rent a chef’ ugostiteljska usluga koja je dostupna na bilo kojem mjestu. “Klijent me kontaktira, kaže mi kada, gdje i što on i njegova ekipa žele jesti te dogovorimo detalje druženja”.

Foto: Domagoj Jerlagić

Dodaje kako je samo potrebno osigurati štednjak, hladnjak, pribor za jelo i tanjure. Naručitelji mogu sami osigurati sve potrebne sastojke, ali to mogu i njemu prepustiti, što on rado preporučuje.




Također, jela može pripremiti i dostaviti na željeno mjesto, ukoliko udaljenost dozvoljava.

Jela s pričom

Cilj mu je pružiti uslugu kuhanja kroz neku priču, pa se tako jedna večera zvala ‘Preko planina do mora’, a na meniju su se nalazila jela pod nazivom ‘Bilo jednom u Alpama’ i ‘Lungić s Mediterana’.




“U pitanju su austrijske kobasice s pilećim fileom spravljene na roštilju s tri domaća umaka i somunima te lungić punjen paštetom od feta sira i kapara, umaka od tri vrste luka te pirea od mrkve i krumpira”, objašnjava.

Jela koja priprema svima su poznata, ali su dobila neke dodatne sastojke te se u gastronomiji pojavljuju pod nekim novim imenima, dodaje.

Kod pripreme jela važno mu je da sve savršeno funkcionira, od nabave namirnica do samog serviranja, kako bi krajnji proizvod bio dobar.

Kao najdraži dio ističe serviranje i prve reakcije gostiju kad probaju hranu. “Iz toga najviše učim o onomu što se ljudima sviđa”.

Foto: Tomislav Jerlagić

A reakcije su i više nego pozitivne jer interes svakodnevno raste, priča nam ovaj mladi samouki kuhar koji je iznimno zadovoljan početcima koji su prošli bez ikakvih poteškoća.

Ponudu usluge kuhanja najviše traže mladi te ga većinom kontaktiraju kada je riječ o proslavama momački i djevojački te privatnim druženjima i roštiljima, ali napominje da je otvoren za sve vrste slavlja i veselja na kojima se dobro jede.

Svestrani umjetnik

O budućim planovima nije htio previše otkriti, samo je natuknuo kako se nada napretku.

“Kulinarstvo mi je velika ljubav i sigurno da imam ‘pakleni plan’ za budućnost, ali o tom po tom. Zasad ostaje ovako, a svakako da sam otvoren za svaki napredak u poslu”.

Projekt je pokrenuo putem Instagrama gdje objavljuje fotografije jela koje priprema.

No kuhanje nije njegova jedina ljubav, naime, Domagoj Jerlagić je i strastveni glazbenik koji svira u bendu Brig te je zaposlen kao web dizajner.

Foto: Domagoj Jerlagić

Autor:Ivana Ivandić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.